Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині учасники протесту проти карантину зникли в психлікарні від поліції
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині учасники протесту проти карантину зникли в психлікарні від поліції

Акція протесту у Лейпцигу планувалася як "прогулянка" і людей закликали на неї через соціальні мережі

1 лютого 2022, 02:15
Поділіться публікацією:

На сході Німеччини у місті Лейпциг десятки протестувальників забігли на територію психіатричної клініки, коли намагалися втекти від правоохоронців. Акцію протесту влаштували через карантин та політику уряду щодо протидії пандемії COVID-19. Про це повідомляє німецький журнал Spiegel. Акція протесту в Лейпцигу планувалася як "прогулянка" та людей закликали на неї через соціальні мережі. Під час мітингу поліція зупинила колону сотень протестувальників. Тоді десятки учасників забігли на територію лікарні, щоб уникнути зустрічі з правоохоронцями та, ймовірно, перевірки документів.

У Німеччині учасники протесту проти карантину зникли в психлікарні від поліції

Протести - фото з відкритих джерел

У виданні наголосили, що серед мітингувальників були відомі праві екстремісти. Наразі проводиться розслідування за підозрою у незаконному проникненні, опір працівникам правоохоронних органів, порушенню карантинних норм та пошкодженню майна. Заходи застосовують понад 50 осіб, загалом мітингували близько 300 осіб. У Німеччині протести через карантинні обмеження тривають уже багато тижнів. Аналогічні акції відбулися у Фрайбурзі, де зібралося близько 4500 демонстрантів та у Бранденбурзі. В останньому місті поліція розігнала протестувальників і на частину з них склали адмінпротоколи через порушення правил карантину. Ще 900 людей протестували у Шверіні на півночі країни, понад тисячу – у Цвеніку.

Нагадаємо, по всій Польщі продовжуються протести після смерті 37-річної жінки цього тижня, якому відмовили в аборті, через рік після того, як країна ввела один з найбільш обмежувальних законів про аборт у світі. На вулицях Варшави протестуючі поклали вінки та ліхтарі на згадку про Агнешку, яка померла раніше того дня. Вона була вагітна двійнею, коли в одного з плодів зупинилося серцебиття, а лікарі відмовилися робити аборт. У своїй заяві її сім'я звинуватила уряд у "крові на руках".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини