Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині відповіли, чи бачать у Кремлі готовність закінчувати війну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині відповіли, чи бачать у Кремлі готовність закінчувати війну

Уряд Німеччини висловив сумніви щодо готовності РФ до мирних переговорів.

9 вересня 2024, 16:33
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловився за підготовку мирних переговорів щодо закінчення війни в Україні, проте уряд ФРН не бачить приводів для оптимізму та бажання у Кремлі закінчувати війну в Україні. 

У Німеччині відповіли, чи бачать у Кремлі готовність закінчувати війну

Уряд Німеччини не бачить готовність Росії до мирних переговорів. Фото з відкритих джерел

Уряд Німеччини висловив сумніви щодо готовності Кремля до дипломатичного врегулювання війни в Україні. Речник уряду ФРН Штеффен Хебестрейт під час виступу у Берліні зауважив, що керівництво РФ не показує реальне бажання до переговорів.

"Останні заяви Кремля про війну в Україні не справляють враження, що вони дуже хочуть розпочати конструктивні мирні переговори", — сказав Хебестрейт.

За його словами, попри це канцлер Німеччини Олаф Шольц готовий до телефонної розмови з Путіним, якщо побачить для цього слушний момент.

Штеффен Хебестрейт також зауважив, що наразі Німеччина не може назвати дату наступної мирної конференції про яку згадував Шольц, однак, за його словами, увесь світ підтримує ідею, що війна в Україні має закінчитись.

"У всьому світі існує відчуття, що ця війна має закінчитися якнайшвидше", — додав Хебестрейт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні розкритикували заяви німецького канцлера Шольца щодо підготовки мирних переговорів, де за даними ЗМІ, Україна нібито могла піти на територіальні поступки.

Також "Коментарі" писали про реакцію речника Кремля Дмитрія Пєскова на заяву Шольца про можливість мирного закінчення війни в Україні. За словами представника адміністрації Путіна, врегулювання конфлікту в Україні мирним способом не простежується.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини