Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині відповіли, чи примушуватимуть українців до служби у ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині відповіли, чи примушуватимуть українців до служби у ЗСУ

У Німеччині запевнили, що не примушуватимуть українців до служби в армії

22 грудня 2023, 11:40
Поділіться публікацією:

Берлін не сприятиме призову українських переселенців на службу до ЗСУ. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в коментарі агентству DPA зробив міністр юстиції Німеччини Марко Бушман.

У Німеччині відповіли, чи примушуватимуть українців до служби у ЗСУ

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушман. Фото з відкритих джерел

Міністр вважає, що громадянам України призовного віку не варто хвилюватись за свою безпеку в Німеччині. Їх ніхто не може змусити піти на військову службу та повернутися назад на Батьківщину.                                               

"Ми зараз не примушуватимемо людей проходити службу або закликатись на службу проти їхньої волі. Я не можу собі уявити, оскільки наша Конституція передбачає, що ніхто не повинен служити зі зброєю проти своєї волі для німецьких громадян, що ми можемо потім змусити людей з інших країн робити це", — заявив Бушман.

Він зазначив, що переселенці з України були прийняті у Німеччині та отримали можливість працювати.

"Ми намагаємося домогтися того, щоб більше людей з України працевлаштувалося та менше жило на гроші наших громадян", — висловився міністр.

Зазначимо, першим натяк на те, що військовозобов'язаних українців, які живуть за кордоном, можуть призивати до армії зробив міністр оборони України Рустем Умеров. Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю німецьким виданням "Welt" та "Bild".

Читайте також на порталі "Коментарі" — питання мобілізації активно обговорювалося на чотирьох останніх засіданнях Ставки верховного головнокомандувача. Найближчим часом буде знайдено рішення щодо цього питання. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив секретар РНБО Олексій Данілов.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

22 грудня 2023, 12:35

Вполне логично. Германия, в отличии от Украины - правовое демократическое государство.


Новини