Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині визначилися – чи купуватимуть російську нафту в 2023-му році
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині визначилися – чи купуватимуть російську нафту в 2023-му році

Нафтодобувні компанії на нафтопереробних заводах у Лойні та Шведті більше не замовлятимуть російську сиру нафту в новому році

20 грудня 2022, 16:45 comments3145
Поділіться публікацією:

Офіційний Берлін відкинув заяву про те, що планує купувати російську нафту на початку наступного року, заявивши, що натомість Німеччина вже підготувала всі потужності, щоб імпортувати сиру нафту з Казахстану. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

У Німеччині визначилися – чи купуватимуть російську нафту в 2023-му році

Німеччина. Фото: із відкритих джерел

Як повідомляє інформагенство, найбільша економіка Європи раніше заявляла, що планує припинити імпорт нафти з РФ до кінця поточного року. Причиною такого рішення є повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Тоді багато хто засумнівався, чи наважиться Берлін перейти від слів до конкретних кроків у цьому напрямку, особливо коли головний виконавчий директор російського оператора нафтопроводу заявив, що він отримав запити на постачання російської нафти в першому кварталі 2023 року.

Німецькі нафтопереробні заводи Leuna та Schwedt історично сильно залежали від імпорту російської нафти трубопроводом. Тепер потоки трубопроводом "Дружба" — найбільшого в Європі нафтопроводу — надходитимуть з Казахстану, хоча ця угода ще не укладена.

Як повідомили в Мінекономіки Німеччини: "Повідомлення про те, що Німеччина замовила російську сиру нафту, є хибними. Нафтовидобувні компанії на нафтопереробних заводах у Лойні та Шведті більше не замовлятимуть російську сиру нафту в новому році".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у традиційному вечірньому зверненні 19 грудня президент України Володимир Зеленський серед іншого зазначив, що РФ втратила в цій війні вже майже сто тисяч своїх людей. При цьому Кремль не може сказати, заради чого, не здатний визнати своїх помилок і боїться реальності. Тим часом сьогодні, 20 грудня, виповнюється 300 днів з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну. Як оцінюєте результати цих трьох сотень днів протистояння? Які перспективи завершення війни у 2023 році? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини