Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині з-під суду втекла 96-річна екс-працівниця концтабору: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині з-під суду втекла 96-річна екс-працівниця концтабору: подробиці

Жінка залишила будинок для літніх людей на початку дня, але до суду не прийшла

30 вересня 2021, 20:50
Поділіться публікацією:

96-літня німецька громадянка, яку тепер обвинувачують  в тому, що вона була співучасником масових вбивств, які скоювали нацисти в концтаборі, не з’явилась  в суд, бо організувала собі втечу.

У Німеччині з-під суду втекла 96-річна екс-працівниця концтабору: подробиці

На судове засідання підозрювана літня жінка не прийшла (фото з відкритих джерел)

Вона працювала секретаркою керівника СС концтабору Штутгоф в окупованій нацистами Польщі під час Другої світової війни. І мала з’явитись в судовий орган міста  Ітцего на півночі країни. Після втечі нацистки такого похилого віку  суддя Домінік Гросс повідомила, що видає ордер на  її арешт.

Прессекретар  судового органу  Фредеріка Мілгоффер розповіла, що жінка, залишила будинок для літніх людей ще зранку, але на судове засідання не з’явилась, інформує  радіо Свобода.

Майже столітня німка — чи не перша жінка, яка брала участь в нацистських злочинах і  за скільки десятиліть таки притягнута до криміналу. Її обвинувачують в тому, що вона брала участь у розстрілах та інших жорстоких знищеннях понад 10 тисяч в’язнів таборів.

 Як повідомляє пресслужба судового органу міста  Ітцего, обвинувачена громадянка брала участь в злочинах проти людства, які творили нацисти саме тому, що допомагала  керівництву табору, які увесь час страчували ув’язнених в період з червня 1943 до квітня 1945 року. Вона виконувала роботу друкарки та стенографістки в комендатурі табору.

 Підозрювану, яка зникла, мали засуджувати в спеціальному суді в справах неповнолітніх, адже їй на момент скоєння злочинів ще не виповнилось 21 року.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Німеччині захотіли націоналізувати житловий фонд.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини