Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині заборонили пластикові пакети в супермаркетах
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині заборонили пластикові пакети в супермаркетах

Новий закон про заборону пластикових пакетів вже розкритикували в екологічних організаціях

27 листопада 2020, 11:20
Поділіться публікацією:

Влада Німеччини остаточно затвердила законопроект, який вводить заборону на використання пластикових пакетів в супермаркетах. Таке рішення прийняли депутати Бундестагу. Відзначається, що сам документ був готовий ще рік тому.

У Німеччині заборонили пластикові пакети в супермаркетах

Закон передбачає наявність перехідного періоду, який продовжили з 6 місяців до року. Таким чином пакети з товщиною стінок від 15 до 50 мікрометрів перестануть пропонувати в торгових точках з 2022 року.

Від заборони звільнили сумки багаторазового використання, а також тонкі пакети для овочів і фруктів.

Втім, фахівці екологічної організації WWF вже висловили думку, що закон має символічний характер, оскільки на пластикові пакети доводиться не більше 1% споживання синтетики. Недостатнім його вважають також представники лівих і "зелених".

Як повідомляв портал "Коментарі", Верховна Рада України розглядає законопроект про заборону пластикових пакетів. Заборона на поширення пакетів торкнеться об'єктів роздрібної торгівлі, громадського харчування та в сфері надання послуг. В першу чергу мова піде про заборону:

• надтонких пластикових пакетів;

• тонких пластикових пакетів;

• оксорозкладаючих пластикових пакетів.

Повідомляється, що заборона не буде поширюватися на пакети з биоразлагаемого матеріалу. Також в цю групу потрапляють надтонкі пакети, які призначені для упаковки або транспортування свіжих продуктів: риби, м'яса і продуктів з них, сипучих продуктів і льоду. Пакети які маркуються як первинна упаковка в роздрібній торгівлі в облік теж не беруться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини