Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині заборонили трансляцію російського каналу RT
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині заборонили трансляцію російського каналу RT

З 1 лютого трансляція та подальше розповсюдження будь-яких програм каналу в Німеччині заборонено.

3 лютого 2022, 05:30
Поділіться публікацією:

Німецька Комісія з ліцензування та нагляду (ZAK) заборонила в країні супутникову та онлайн-трансляцію російського телеканалу RT DE. Медіарегулятор послався на відсутність ліцензії на мовлення каналу у ФРН. Про це повідомляє німецьке видання DW. З 1 лютого трансляція та подальше розповсюдження будь-яких програм каналу в Німеччині заборонені. Зокрема, це стосується супутникового та онлайн-мовлення, а також мовлення через програму "RT News".

У Німеччині заборонили трансляцію російського каналу RT

Канал RT - фото з відкритих джерел

"Телеканал RT DE не може посилатися на інший легітимний європейський дозвіл", — йдеться у рішенні ZAK.

У свою чергу головний редактор RT Маргарита Сімоньян написала в Telegram, що RT DE не припинить мовлення у ФРН. А керівник RT DE Productions Дінара Токтосунова заявила, що рішення німецького медіарегулятора оскаржуватимуть у суді.

Крім цього, в МЗС РФ пригрозили, що російська влада буде змушена вжити відповідних заходів у відповідь на рішення про заборону мовлення телеканалу RT DE. У Німеччині часто називають RT Deutsch джерелом дезінформації. Одна з провідних німецьких газет — Frankfurter Allgemeine Zeitung — пише про репутацію RT як "інструмент пропаганди Кремля", що розповсюджує "за завданням російської влади" дезінформацію та теорію змов.

У звіті німецького Відомства з охорони конституції (контррозвідки) за 2019 рік йдеться, що RT Deutsch – це "інструмент керівництва РФ, який намагається вплинути у Німеччині на політичну та громадську думку".

Нагадаємо, представники російського МЗС пригрозили німецькій владі застосувати "заходи у відповідь" через рішення представників органу, який здійснює ліцензування та нагляд у Німеччині ввести заборону на мовлення російському пропагандистському телеканалу RT DE. Кремлівська влада попереджає про заборону акредитованих у РФ німецьких медіа. Також аналогічні заходи будуть застосовані до інтернет-посередників, які видалили акаунти телеканалу RT DE на своїх платформах.

За оприлюдненою заявою російського Міністерства закордонних справ, вердикт, винесений німецьким медіарегулятором, говорить про недвозначний сигнал, що занепокоєння Росії знову демонстративно ігнорують. "Цей крок позбавляє нас іншого вибору, окрім як розпочати реалізацію заходів у відповідь по акредитованих у Росії німецьких ЗМІ, а також інтернет-посередників, які видалили обліковий запис з платформ", — йдеться в тексті заяви Міністерства закордонних справ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини