Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині заговорили про постачання бойових літаків Україні: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині заговорили про постачання бойових літаків Україні: деталі

У Берліні все активніше лунають голоси щодо посилення підтримки України

15 липня 2024, 08:57
Поділіться публікацією:

Лідер найбільшої опозиційної партії у Німеччині Фрідріх Мерц заявив про необхідність посилення підтримки України в її оборонній війні та висловився про постачання Києву бойових літаків. Як пише Deutsche Welle, лідер Християнсько-демократичного союзу переконаний, що українцям треба допомогти відновити суверенітет над їхнім повітряним простором.

У Німеччині заговорили про постачання бойових літаків Україні: деталі

Німеччина. Фото: із відкритих джерел

"Оскільки ці ракетні атаки, яких зараз відбувається все більше, на інфраструктуру, на об'єкти електро- та водопостачання, на лікарні та будинки для людей похилого віку, не можуть бути взяті під контроль тільки з землі", — пояснив Мерц.

За його словами, вирішенням проблеми є постачання Україні бойових літаків у багатьох країнах, у тому числі з Євросоюзу.

"Ми, німці, не можемо залишитися осторонь", — наголосив опозиціонер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — канцлер Олаф Шольц заявив, що Німеччина не підтримає план припинення вогню, який передбачає капітуляцію України. За словами Шольца, таким чином російський диктатор Володимир Путін отримає українські території "безкоштовно".

Олаф Шольц виступив у Бундестазі та відповів на запитання німецьких депутатів про війну в Україні. Одне з питань стосувалося пропозиції Орбану щодо припинення вогню заради миру в Україні.

"На мій погляд, припинення вогню, яке передбачає капітуляцію України, — це те, що ми як Німеччина ніколи не повинні підтримувати", — сказав Шольц.

Канцлер Німеччини пояснив, що припинення вогню тільки буде на користь російського диктатора, що і так "видно з дивної мирної пропозиції Путіна".

Також видання "Коментарі" повідомляло – Макрон та Шольц змінюють свій погляд на удари по РФ: ЗМІ дізналися, що тепер чекатиме у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини