Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині затримали контейнеровоз з Росії: перевозив підсанкційну деревину та уран
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині затримали контейнеровоз з Росії: перевозив підсанкційну деревину та уран

Російський корабель випадково зайшов у німецький порт та був затриманий через підсанкційні товари.

3 квітня 2024, 16:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський контейнеровоз "Atlantic Navigator II" після затримання у березні досі не може залишити німецький порт Росток. Виявилось, що на борту судна присутні товари з Росії, які перебувають під санкціями Європейського Союзу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Norddeutsche Neueste Nachrichten.

У Німеччині затримали контейнеровоз з Росії: перевозив підсанкційну деревину та уран

У Німеччині затримали контейнеровоз з Росії. Фото з відкритих джерел

Корабель "Atlantic Navigator II" йшов під прапором Маршаллових островів з Росії та прямував до Сполучених Штатів. Контейнеровоз не планував зупинятись в ЄС, однак через поломку гвинта вимушено зайшов у порт в Німеччині. 

Попри те, що гвинт змогли відремонтувати, судно залишається в Німеччині. Як повідомляють німецькі ЗМІ, корабель перевірили митники та виявили на ньому 251 контейнер з російською деревиною та збагаченим ураном, які знаходяться під санкціями ЄС. Таким чином Німеччина заборонила подальше транспортування товарів, які ймовірно належать російському олігарху.

Російська компанія, яка власниця вантажного судна з прапором Маршаллових островів подала до суду, щоб оскаржити заборону та дозволити контейнеровозу покинути Німеччину, однак у ЄС відхилили заяву з РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що попри війну в Україні та санкції Заходу, у Росії мільярдери збагатились та наростили свої статки.

Також "Коментарі" писали про російського пілота Формули-1, який потрапив під санкції, однак через рішення суду зміг оскаржити їх. З росіянина зняли всі заборони попри те, що його батько впливовий російський олігарх та перебуває у колі наближених до Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини