Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині заявили, що Путін готується нової "холодної війни" проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині заявили, що Путін готується нової "холодної війни" проти України

Ознаки підготовки кремлівського диктатора в МЗС країни помітили в останні тижні і місяці.

22 серпня 2024, 19:59
Поділіться публікацією:

 Російські атаки на інфраструктуру України свідчать про наміри президента РФ Володимира Путіна розпочати нову "холодну війну" значно масштабнішу, ніж раніше, вважає міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Як повідомляє Tagesschau, під час консультацій з колегами в Брюсселі вона зазначила, що Росія атакує, щоб люди в Україні взимку замерзли до смерті.

У Німеччині заявили, що Путін готується нової "холодної війни" проти України

Анналена Бербок (фото з відкритих джерел)

На її думку, відповіддю Європейського Союзу має стати посилений захист України. Зокрема, Німеччина до кінця 2024 року планує передати Україні чотири системи ППО IRIS-T та додаткові зенітно-гарматні установки Gepard.

Бербок підкреслила, що протиповітряна оборона залишається ключовим елементом для збереження життів українців на їхній території.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Німеччина звинувачує Польщу через співпрацю з Україною. Німеччина продовжує розслідувати справу з вибухами на газопроводах "Північний потік" та видала ордер на арешт громадянина України, який нібито перебував у Польщі. Однак через те, що польські правоохоронці не арештували українця, Німеччина критикує Варшаву, звинувачує у співпраці з Україною та приховуванні інформації про підрив газопроводів. 

Колишній очільник розвідки Німеччини Август Ганнінг заявив, що нібито між президентами Польщі та України були домовленості про здійснення підриву газопроводів "Північний потік", через які транспортувався газ з Росії до Європи. Помічник президента Польщі Мєшко Павлак заперечив ці заяви розкритикувавши самого Ганнінг. За словами Павлака, Август Ганнінг під час канцлерства Герхарда Шредера, коли починалось будівництво газопроводів, був причетний до цього проєкту і "як керівник розвідки, безумовно, зіграв ганебну та важливу роль в інвестиціях".
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини