Головна Новини Світ Польща Німеччина звинувачує Польщу через співпрацю з Україною: у Варшаві вимагають вибачень від Берліну
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина звинувачує Польщу через співпрацю з Україною: у Варшаві вимагають вибачень від Берліну

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав німецьких політиків перепросити в України через будівництво "Північного потоку".

19 серпня 2024, 08:50 comments2019
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Німеччина продовжує розслідувати справу з вибухами на газопроводах "Північний потік" та видала ордер на арешт громадянина України, який нібито перебував у Польщі. Однак через те, що польські правоохоронці не арештували українця, Німеччина критикує Варшаву, звинувачує у співпраці з Україною та приховуванні інформації про підрив газопроводів.

Німеччина звинувачує Польщу через співпрацю з Україною: у Варшаві вимагають вибачень від Берліну

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск. Фото з відкритих джерел

Колишній очільник розвідки Німеччини Август Ганнінг заявив, що нібито між президентами Польщі та України були домовленості про здійснення підриву газопроводів "Північний потік", через які транспортувався газ з Росії до Європи.

Помічник президента Польщі Мєшко Павлак заперечив ці заяви розкритикувавши самого Ганнінг. За словами Павлака, Август Ганнінг під час канцлерства Герхарда Шредера, коли починалось будівництво газопроводів, був причетний до цього проєкту і "як керівник розвідки, безумовно, зіграв ганебну та важливу роль в інвестиціях".

Згодом до заяв приєднався і прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, який вказав на необідність перепросити тих, хто був причетний до будівництва "Північного потоку", який став економічним важелем Росії для шантажу Європи, а також поповнював бюджет РФ.

"Усім ініціаторам і меценатам "Північного потоку". Єдине, що вам варто зробити сьогодні з цього приводу – просити вибачення і мовчати", — заявив Туск.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Зеленського відреагували на звинувачення у нібито підриві газопроводів "Північний потік".

Також "Коментарі" писали про реакцію Адміністрації Байдена щодо інформації про причетність України до вибухів на "Північному потоці".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини