Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині збільшать виплати українським біженцям: які будуть суми
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині збільшать виплати українським біженцям: які будуть суми

Розмір допомоги зросте на 12% у зв'язку з інфляцією

29 серпня 2023, 16:20 comments1719
Поділіться публікацією:

Соціальні виплати Bürgergeld у Німеччині підвищаться з початку наступного року. Про це заявив міністр соціальних справ Хубертус Хайль. Розмір допомоги збільшиться на 12% через інфляцію, повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на "tagesschau.de".

У Німеччині збільшать виплати українським біженцям: які будуть суми

Біженці. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що у 2023 році в Німеччині почали виплачувати допомогу по безробіттю Bürgergeld (громадянський дохід). Це виплати для людей, у кого дохід менший за прожитковий мінімум і немає роботи. Допомога Bürgergeld у Німеччині отримують понад 5,5 млн осіб. Ці виплати поширюються і на громадян України, які опинилися в Німеччині, рятуючись від війни.

З початку 2024 року розмір допомоги досить суттєво збільшиться у сумі. Так батьки-одиначки чи самотні дорослі отримуватимуть – 563 євро (зараз 502 євро); діти віком до 6 років – 357 євро (зараз 318 євро); діти віком 7-14 років – 390 євро (зараз 348 євро); діти 15-18 років – 471 євро (зараз 420 євро).

У січні 2023 року дохід громадян замінив виплати Hartz IV, які також діяли для українських біженців. Тоді стандартні ставки допомоги виросли приблизно на 50 євро. При нарахуванні допомоги враховуються витрати на житло, доходи та активи вище за певний поріг.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через війну, розв'язану Росією в Україні, згідно з даними ООН, у світі критично зросла кількість біженців. Тільки з нашої країни за минулий рік виїхало 5,7 млн. людей. У тому числі представники бізнесу. Решта серед основних проблем називають повномасштабне вторгнення РФ, що триває, корупцію, безробіття, руйнування. Ну, а ті, хто виїхав, намагаються закріпитися в тих країнах, куди перебралися. Експерти розповіли виданню "Коментарі", що це за країни, яку роботу там знаходять українці, які бізнеси відкривають і що зробити, щоб після війни вони повернулися на Батьківщину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини