Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині знову хочуть передати Україні Patriot: хто просуває рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині знову хочуть передати Україні Patriot: хто просуває рішення

Уряд Шольця знову закликали передати Україні Patriot

22 грудня 2022, 15:15 comments2231
Поділіться публікацією:

Після оголошення США про постачання Україні зенітних ракет Patriot, Християнсько-соціальний союз звернувся до уряду на чолі з Олафом Шолем із проханням перестати відкладати важливе рішення та надати такі самі системи озброєння Україні. Про це пише портал "Коментарі", з посиланням на "Spiegel".

У Німеччині знову хочуть передати Україні Patriot: хто просуває рішення

Німеччина. Фото: із відкритих джерел

Генеральний секретар ХСС Мартін Губер зазначив, що повномасштабна війна в Україні показала, що українцям краще допомагати зброєю, "щоб мати можливість протистояти російській агресії". Тому уряд Німеччини має знайти можливості посилити підтримку України постачанням зброї та ракетами Patriot.

Губер також звернувся з проханням про постачання в Україну бойових танків Leopard, тим більше що це питання давно обговорюється.

Крім того, голова Комітету з питань оборони у Бундестазі Марі-Агнесс Штрак-Циммерманн запропонувала розділити із США військову підтримку Україні.

"США постачають ракети Patriot, а нам потрібно терміново зробити поштовх, щоб доставити Leopard 2 разом із бронетранспортерами Marder з нашого складу в Україну", — заявила вона.

Варто зазначити, що ще вчора в німецькому уряді заявляли, що країна не планує передавати Україні Patriot, оскільки після передачі трьох ППО Польщі Німеччина не має інших систем цього типу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в адміністрації Джо Байдена всерйоз розглядають три різні моделі того, як могла б завершитись війна в Україні шляхом переговорів. Дві з яких не готові навіть обговорювати Київ, оскільки тоді Україна втратить частину своїх законних територій. Про це повідомляє видання The Washington Post.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини