Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині зробили заяву про українських біженців: що пропонують ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині зробили заяву про українських біженців: що пропонують ЄС

Берлін виступає за рівномірний розподіл біженців з України з ЄС

25 травня 2024, 09:00 comments1584
Поділіться публікацією:

Міністерство внутрішніх справ Німеччини прагне створення загальноєвропейської системи розподілу нових біженців з України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Welt заявив представник голови відомства.

У Німеччині зробили заяву про українських біженців: що пропонують ЄС

Українські біженці. Фото: із відкритих джерел

За словами представника глави МВС, Берлін "рішуче виступає за солідарність" у розподілі тих, хто шукає захисту, і вважає, що необхідно обговорити та знайти рішення, зокрема щодо вторинної міграції з інших країн-членів ЄС.

"Тому слід шукати режим рівномірного розподілу новоприбулих з України по всьому ЄС", – зазначив чиновник.

У разі вторинної міграції шукач притулку переїжджає з країни, куди він спочатку прибув, до іншої країни, і зараз на рівні ЄС тривають переговори щодо подальшого регулювання для українських біженців.

Термін дії тимчасового захисту за так званою директивою про масовий приплив мігрантів спливає 4 березня 2025 року. Поки що не вирішено, як саме має виглядати подальше регулювання.

Досі українці можуть вільно обирати країну призначення до ЄС. Вони також мають право на подорожі. Німеччина прийняла понад мільйон людей з України.

Раніше президент Німецької асоціації районів (DLT) Рейнхард Загер заявив, що через стабільно високий рівень міграції райони Німеччини попередили про обмежені можливості прийому нових біженців. Тому вони, за його словами, більше не хочуть приймати біженців із України.

У квітні німецький парламент схвалив закон про запровадження платіжних карток для шукачів притулку – системи, яка має обмежити виплату допомоги готівкою та зробити країну менш привабливою для мігрантів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – українських біженців у Німеччині масово виселяють із квартир: що відбувається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини