Головна Новини Світ Німеччина У Шольца зробили нову заяву щодо мирних переговорів України та РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Шольца зробили нову заяву щодо мирних переговорів України та РФ

Бербок вважає, що мирні переговори щодо війни повинні гарантувати безпеку та свободу Україні

сьогодні, 12:14
Поділіться публікацією:

Мирні переговори щодо повномасштабної війни, які обов'язково відбудуться, мають гарантувати свободу та безпеку України. У той же час світ не повинен чекати на діалог склавши руки. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила глава Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, пише "Голос Америки".

У Шольца зробили нову заяву щодо мирних переговорів України та РФ

Анналена Бербок. Фото: з відкритих джерел

"Світ означає, що існування України як вільної та незалежної держави має бути гарантовано. Це означає гарантії безпеки", — заявила Бербок під час засідання Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН).

Глава МЗС заявила, що це правильне рішення, що дедалі більше впливових людей у світі думають над тим, як допомогти припинити війну в Україні.

"Але це не може означати, що ми сидітимемо склавши руки, поки війні не видно кінця, і російський президент Володимир Путін не зайняв місце за столом переговорів. Неприпустимо просто дивитися на те, як Росія руйнує частини України, що залишилися", — підкреслила топ- дипломат.

Бербок також приділила увагу насильницькому вивезенню українських дітей до Росії. За її словами, згідно з даними Києва, з початку повномасштабного вторгнення Росія викрала щонайменше 19 500 дітей, і лише менш як 400 із них повернулися додому.

"Ми не заспокоїмося, поки діти знову не виявляться зі своїми сім'ями", — додала міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — План перемоги України містить чітке бачення кроків, які мають забезпечити справедливий та стійкий світ. План перемоги і ті пункти, які у ньому прописані, не можуть передбачати відмову від запрошення для членства України в НАТО. Таку заяву під час виступу у Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку зробив голова Офісу президента Андрій Єрмак.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини