Головна Новини Світ Німеччина Україна відмовила у в'їзді німецькому депутату: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відмовила у в'їзді німецькому депутату: причина

За словами депутата, можливою причиною його депортації є критична позиція щодо України.

10 липня 2024, 16:41
Поділіться публікацією:

Німецького депутата Серена Пеллмана, який представляє фракцію лівих у Бундестазі, було затримано та депортовано з українського кордону. Інцидент стався 9 липня на львівському вокзалі, де Пеллман та двоє його співробітників провели близько двох годин, очікуючи на роз'яснення від влади. Про це пише Spiegel.

Україна відмовила у в'їзді німецькому депутату: причина

Україна відмовила у в'їзді німецькому депутату:

За словами Пеллмана, причиною його висилки могла стати його критика української політики та заклики до мирного врегулювання конфлікту. Пеллман стверджує, що це не перший випадок, коли Україна забороняє в'їзд європейським політикам із критичною позицією.

Міністерство закордонних справ Німеччини підтвердило, що поінформовано про те, що сталося, і перебуває в контакті з українською стороною для з'ясування деталей. У своєму відеозверненні Пеллман висловив обурення подіями, наголосивши, що такі дії можуть підірвати свободу слова.

"Це малює жахливу картину фундаментальних прав, таких як свобода вираження поглядів, коли кандидат на вступ до ЄС відмовляє у в'їзді членам парламенту із країн ЄС", — сказав політик.

Пеллман відомий своїми проросійськими поглядами. Він неодноразово виступав із критикою політики Заходу щодо України та Росії, що, як передбачається, могло стати причиною його депортації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Угорщина раптово скасувала візит до Будапешта міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок. Це сталося після того, як канцлер Олаф Шольц розкритикував прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана за його неоголошену поїздку до Москви. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg ".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини