Головна Новини Світ Німеччина Україна виконає одинадцять вимог Угорщини, щоб вступи в ЄС: чого вимагає Орбан
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна виконає одинадцять вимог Угорщини, щоб вступи в ЄС: чого вимагає Орбан

У грудні минулого року Україна отримала "зелене світло" дляпочатку вступних переговорів з ЄС.

25 червня 2024, 22:10
Поділіться публікацією:

 Україна заявила про свою готовність повністю виконати 11 вимог Угорщини стосовно захисту прав національних меншин, що є необхідними для вступу до Європейського Союзу. Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час її виступу на першій Міжурядовій конференції щодо вступу України в ЄС.

Україна виконає одинадцять вимог Угорщини, щоб вступи в ЄС: чого вимагає Орбан

Вступ України до ЄС (фото з відкритих джерел)

Стефанішина підкреслила, що Україна неодноразово підтверджувала свою налаштованість підтримувати добрі відносини зі своїми сусідами, зокрема у питаннях, пов'язаних із захистом прав національних меншин. Вона зазначила, що Україна віддана наміру вирішити та втілити 11 питань, порушених угорською стороною, спрямованих на посилення захисту прав національних меншин, та продовжувати двосторонні консультації з Угорщиною в цьому напрямку.

За її словами, Україна також готова реалізовувати подальші кроки в питанні захисту прав національних меншин, погоджені в межах діалогу та на основі відповідних угод з Угорщиною. Це буде зроблено добросовісно і як внесок у взаємне розуміння, довіру та повагу.

Стефанішина наголосила на очікуванні аналогічного внеску для подальшого взаєморозуміння, довіри та поваги від партнерів-сусідів України.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Кабміні назвали терміни вступу до ЄС. Україна офіційно розпочала переговори щодо членства в Європейському Союзі, що є важливим кроком на шляху до інтеграції з ЄС. Віцепремʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна планує виконати всі вимоги для вступу до 2030 року.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини