Головна Новини Світ Німеччина Україна знову просить у Німеччини оборонне озброєння: посол зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна знову просить у Німеччини оборонне озброєння: посол зробив заяву

Посол України у Німеччині Андрій Мельник заявив, що Берлін має продати Києву оборонне озброєння

10 січня 2022, 11:40
Поділіться публікацією:

Німеччина має погодитись з тим, щоб продати Україні оборонну зброю, бо саме Берлін несе моральну відповідальність за майбутнє України, яка протистоїть російській агресії. Як повідомляє видання "Коментарі", слова посла України в Німеччині Андрія Мельника передає "Spiegel".

Україна знову просить у Німеччини оборонне озброєння: посол зробив заяву

Андрій Мельник. Фото: МЗС України

Дипломат зазначив, Київ закликає владу Німеччини переглянути свою позицію щодо України та зняти заборону на постачання оборонного озброєння.

Андрій Мельник заявив, що з моральної точки зору Німеччина не має права так поводитися, адже саме від дій офіційного Берліна багато в чому залежить майбутнє України. У Німеччині маємо розуміти, що Україна має повне право захиститися від агресивних дій Росії.

Також посол попередив, що відмова Німеччини продати Києву оборонне озброєння може безпосередньо вплинути на відносини між двома державами.

Раніше нова коаліція в Німеччині заявила, що не має наміру переглядати офіційну позицію Берліна щодо можливості постачання Україні оборонного озброєння. Саме тому позицію, яку займав уряд Ангели Меркель, буде продовжено.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр оборони України Олексій Резніков вже робив публічні звинувачення на адресу Німеччини, яка блокує постачання озброєння України через НАТО, хоча на словах заявляє, що підтримує територіальну цілісність та суверенітет України. Олексій Резніков назвав такий крок особливо цинічним у світлі того, що розвідка США відкрито заявляє про те, що Росія готується до вторгнення та нарощує військову силу біля українського кордону.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Феникс

10 січня 2022, 11:59

Треба "вимагати" залізобетонними аргументами, а не просити....Бо черговий раз висловлять "стурбованість", або "глибоку" ( не до самого дна "північного потоку-2") стурбованість. Домінування "бабельця" над здоровим глуздом прогресує .


Новини