Головна Новини Світ Німеччина Українських біженців у Німеччині масово виселяють із квартир: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Українських біженців у Німеччині масово виселяють із квартир: що відбувається

В одному із районів землі Саксонія українських біженців зобов'язали до липня залишити свої квартири

24 травня 2024, 12:40 comments10405
Поділіться публікацією:

У Німеччині виселяють із квартир 1700 українських біженців. Звільнити житло в одному з районів землі Саксонія, хто втік від війни, зобов'язали до липня. Квартири мають передати шукачам притулку з інших країн. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bild".

Українських біженців у Німеччині масово виселяють із квартир: що відбувається

Українські біженці. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, українським біженцям у районі Рудні Гори у землі Саксонія отримали листи від місцевої влади про те, що вони мають звільнити до липня надане їм житло. Тепер 1700 українцям доведеться виїхати з 650 квартир в Ауе, Чопау та Марієнберзі.

Району терміново потрібно повернути житло із фонду для біженців – зокрема, із Сирії, Афганістану та Туреччини, які проходять процедуру надання притулку у регіоні. Наразі місця для цієї категорії людей завантажені на 90%. Чиновники кажуть, якщо не знайти житла, шукачів притулку доведеться селити до наметових чи контейнерних містечок.

У квартири для біженців із початку війни селили людей з України, які не вважаються біженцями, а отримують допомогу як малозабезпечені німці. Тому вони мають подбати про житло самостійно.

У районі є житловий кооператив, який будували за НДР, у ньому вільні 20% квартир. Перші запити на це житло українців уже надійшли. Але порожні квартири потребують ремонту, для проведення якого потрібно два місяці.

Місцева влада шукатиме індивідуальні рішення, якщо українці шукатимуть житла довше. Тих, хто відмовлятиметься переселятися, можуть розмістити у притулку у спортзалі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — майже половина українських біженців у країнах Східної та Центральної Європи має роботу. У найближчому майбутньому 70% українців планують залишитися в країні перебування. Як повідомляє портал "Коментарі", такі результати дослідження Міжнародної організації з Міграції (МОМ).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини