Головна Новини Світ Німеччина Українських біженців у Німеччині поменшає: яке рішення готується ухвалити уряд
commentss НОВИНИ Всі новини

Українських біженців у Німеччині поменшає: яке рішення готується ухвалити уряд

Голова окружної ради Райнхард Загер заявив, що біженці з України, які вперше приїхали до Німеччини, більше не повинні отримувати негайних пільг щодо громадянства

7 жовтня 2023, 16:00 comments6578
Поділіться публікацією:

Представники округів Німеччини закликають до скорочення допомоги для майбутніх біженців з України. Таку заяву зробив голова окружної ради Райнхард Загер, зазначивши, що Вищий комітет 294 німецьких округів уже погодив цю позицію. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Welt.de".

Українських біженців у Німеччині поменшає: яке рішення готується ухвалити уряд

Біженці. Фото: Getty Images

Загер висловив думку, що Берлін має кардинально переглянути право українців на пільги у Німеччині. Так українські біженці, які вперше приїхали до Німеччини, більше не повинні отримувати негайних пільг по громадянству, а натомість мають отримувати пільги відповідно до Закону про пільги для осіб, які шукають притулку.

Він нагадав, що Окружна рада вже кілька місяців попереджає про навантаження через зростання кількості біженців, а також виступає за перехід від грошової допомоги до пільг у натуральній формі для прохачів притулку та введення вимоги працювати для біженців.

Представник Pro Asyl з політики щодо біженців Тарек Алаовс вважає цю вимогу нереалістичною: "Це призведе до створення двокласового суспільства для українських біженців та суперечить будь-якій юридичній рівності. Усі біженці з України отримали однаковий статус захисту, оскільки вони втекли з тих самих причин. Не може бути жодного крайнього терміну, який це змінить", — сказав він, зазначивши, що ця вимога є не чим іншим, як політичним кроком за рахунок біженців.

Експерт із міграції Герберт Брюкер вважає, що рівень пільг для прохачів притулку не може бути змінено довільно.

"Конституційний суд передбачає, що прожитковий мінімум має бути гарантованим", — зазначив він.

Також видання "Коментарі" повідомляло — з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну в ЄС та Британії зареєстрували майже 4,8 млн. біженців з України. Майже половина наших співвітчизників, які рятуються від війни, оселилися в сусідніх з Україною країнах .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини