Головна Новини Світ Німеччина Українським біженцям можуть урізати права: що пропонують у Мінфіні Німеччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Українським біженцям можуть урізати права: що пропонують у Мінфіні Німеччини

В уряді Шольца хочуть зменшити витрати Німеччини на допомогу та залучити більше людей на ринок праці

сьогодні, 13:10
Поділіться публікацією:

Федеральний міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер виступив із пропозицією запровадити новий правовий статус для біженців з України та позбавити їх цивільних прав. Як передає портал "Коментарі", про це урядовець заявив в інтерв'ю журналу Wirtschaftswoche.

Українським біженцям можуть урізати права: що пропонують у Мінфіні Німеччини

Українські біженці. Фото: з відкритих джерел

Міністр зазначив, що мета полягає в тому, щоб зменшити витрати Німеччини на допомогу та залучити більше людей на ринок праці. Натомість біженці з України мають набути власного правового статусу.

Відповідно до ідеї Лінднера, це має бути поєднання "пільг для шукачів притулку у поєднанні з інструментами політики ринку праці для громадян". Українці все одно не проходитимуть процедури надання притулку, але не отримуватимуть автоматично громадянської допомоги, "яка спрямована на забезпечення соціально-економічного прожиткового мінімуму із соціальною участю навіть без роботи".

Також міністр пропонує внести корективи та інші аспекти. Зокрема, відшкодування витрат на житло має бути за фіксованою ставкою, а не на основі фактичних видатків.

"Одержувачі допомоги можуть вирішити, чи хочуть вони переїхати до меншої квартири і як вони її опалять. Я вірю, що тут ми можемо заощадити мільярди євро", — сказав Лінднер.

Зазначається, що зараз муніципалітети покривають витрати на оренду житла та опалення одержувачів пільг та їхніх сімей у певних регіональних межах. Першого року запускається так званий період очікування. Відповідність вартості проживання не перевіряється, щоб отримувач допомоги зосередився на пошуку роботи.

Проте приблизно кожен другий отримувач громадянської допомоги продовжує її отримувати навіть за півроку після початку роботи. Це з низькою зарплатою чи роботою на неповний день. Особливо страждають люди із дітьми.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на українських біженців у ЄС чекають зміни: ЗМІ дізналися про подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини