Головна Новини Світ Німеччина В країні ЄС дозволять залишитись українським чоловікам, у яких протермінований паспорт
commentss НОВИНИ Всі новини

В країні ЄС дозволять залишитись українським чоловікам, у яких протермінований паспорт

У Німеччині не будуть виганяти українських чоловіків, у яких закінчилася дія закордонного паспорту, про це повідомляє DW. Більше того, у Берліні можуть видати чоловікам навіть тимчасовий проїзний документ для поїздок за кордон

25 квітня 2024, 19:45
Поділіться публікацією:

Громадяни України, які подають документи на отримання або продовження тимчасової посвідки на проживання в Німеччині, можуть не мати обов'язково діючого паспорта для цього.

В країні ЄС дозволять залишитись українським чоловікам, у яких протермінований паспорт

Український паспорт

Як повідомляє DW, видання отримало відповідь на свій запит стосовно паспортів українців від представника берлінського сенату, тобто уряду Берліну, що має статус однієї з 16 федеральних земель ФРН.

Посадовець заявив, що право на перебування в Німеччині та всі пов'язані з цим можливості залишаються незмінними, навіть попри рішення МЗС України тимчасово припинити надання консульських послуг для українських чоловіків віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном.

Якщо українське посольство або консульство відмовить громадянинові України у видачі або продовженні його паспорта "лише на підставі непройденої ним служби в армії", то берлінське земельне управління у справах іноземців (Landesamt für Einwanderung) може видати йому для поїздок за кордон проїзний документ, що замінює закордонний паспорт.

Однак це буде здійснено лише у виняткових випадках, оскільки правила перебування іноземців у Німеччині дозволяють імміграційним відомствам видавати німецькі документи, що замінюють документи, особам призовного віку, якщо вони можуть довести наявність для поїздки вагомих причин. Представник сенату зауважив, що такі звернення будуть ретельно перевірятися та можуть бути відхилені.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у чоловіків за кордоном виникають проблеми. Вони не можуть отримати доступ до консульських послуг, а також їм не видають закордонні паспорти. Таким чином, змушуючи їх повертатися в Україну.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини