Головна Новини Світ Німеччина В Німеччині активісти помочились на портрет Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

В Німеччині активісти помочились на портрет Путіна

Учасниці російського гурту Pussy Riot влаштували перформанс у Німеччині, де помочились на портрет Путіна.

21 квітня 2024, 13:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські активістки та учасниці панк-рок гурту Pussy Riot провели в музеї Мюнхена акцію протесту проти Путіна, під час якої помочились на портрет російського диктатора. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання DW.

В Німеччині активісти помочились на портрет Путіна

Акція Pussy Riot в Німеччині. Фото: Peter Kneffel

Несподіваний виступ Pussy Riot на сходах музею Мюнхена тривав лише кілька хвилин. У ньому активістки у в'язаних масках під звуки музики вигукували різні антивоєнні гасла засуджуючи війну Росії в Україні та називали президента РФ Володимира Путіна воєнним злочинцем.

На чорних футболка активісти мали написи червоними літерами: "No Putin", "No War". Однак кульмінацією виступу Pussy Riot стало те, що одна з учасниць припідняла сукню та помочилася на портрет Путіна у присутності глядачів. У кінці свого перформансу активістки зняли свої маски. До акції протесту також долучився сучасний австрійський художник Флац, який і запросив Pussy Riot до Німеччини.

Подібна акція вперше відбулась у Мюнхені, однак російські активістки та учасниці гурту Pussy Riot подібні протести проводять не вперше, зокрема з частиною, у якій вони мочаться на портрет Путіна.

Одна з учасниць Pussy Riot Марія Альохіна вказала, що сечовипускання — "це просто один із елементів, головне — те, що ми скандували". Жінка вказала, що деякі німецькі компанії "відновлюють" розбомблений та окупований Росією Маріуполь і таким чином приховують воєнні злочини РФ.

Pussy Riot – це російський гурт, який переважно грає у жанрах анархо-панк та поп. Основні теми пісень гурту стосуються фемінізму, критики російської влади та правоохоронних органів РФ. Учасниці гурту привернули увагу акціями протесту, зокрема один з виступів Pussy Riot відбувся у Храмі Христа Спасителя у 2012 році в Москві, через що в Росії порушили проти деяких учасниць колективу кримінальні справи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки українців вважає Путіна нелегітимним президентом РФ.

Також "Коментарі" писали про Байдена, який назвав трьох друзів Путіна. Саме ці країни допомагають Росії уникати санкцій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини