Головна Новини Світ Німеччина В Німеччині зробили жорстку заяву із приводу відправки своїх військ в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

В Німеччині зробили жорстку заяву із приводу відправки своїх військ в Україну

Німеччина не підтримує ідею відправки своїх військ в Україну навіть із тренувальною місією, заявив міністр оборони Борис Пісторіус. За його словами, мова йде про невиправдані ризики такого кроку

29 травня 2024, 21:31
Поділіться публікацією:

У Німеччині не підтримують ідею відправки своїх військ в Україну. Зокрема, міністр оборони Борис Пісторіус відзначив, що він виступає категорично проти цього.

В Німеччині зробили жорстку заяву із приводу відправки своїх військ в Україну

Борис Пісторіус

Пісторіус підкреслив, що Берлін навіть не буде відправляти військових для проведення навчальних місій, адже такий крок є невиправданим.

"Додана вартість, якої я не бачу, неспівмірна з ризиком і зусиллями, які доведеться докласти, тому для нас це не варіант", 
– заявив Пісторіус.

Окрім того, міністр оборони висловив свою позицію і щодо дозволу Німеччини щодо використання її зброї Силами оборони для ударів по території Росії. За його словами, в інтересах військової тактики і стратегії повинно бути зрозуміло, що не потрібно публічно обговорювати, що можливо, що і дозволено Україні.

При цьому Пісторіус додав, що міжнародне право дозволяє завдавати ударів по території Росії.

"Те, що потім детально врегульовується між державами, як сказав вчора канцлер, є врегулюванням між державами",
 – підкреслив міністр.

Також він знову особливо підкреслив, що всі дискусії повинні бути непублічними, адже, наприклад, Кремль не буде повідомляти союзників України про свої наміри.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом останнього часу активізувалися розмови щодо надання Україні дозволу на застосування західного озброєння для ударів по військовим цілям на території Росії. Раніше проти цього категорично виступали Німеччина та США.

Проте, нібито їх позиція починає змінюватися. Зокрема, за інформацією західних ЗМІ, після відвідин Києва питання надання Україні дозволу на удари по РФ почав лобіювати держсекретар Ентоні Блінкен.

Окрім того, нібито змінюється і позиція канцлера Олафа Шольца. Його нібито зумів переконати президент Франції Еммануель Макрон.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bild.de/

Новини