Головна Новини Світ Німеччина В уряді Німеччини зробили заяву про повернення українців додому
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді Німеччини зробили заяву про повернення українців додому

Влада Німеччини вважає, що тільки від рішення самих біженців залежить, чи повернуться вони в Україну

10 червня 2024, 11:10 comments2725
Поділіться публікацією:

Міністр розвитку у федеральному уряді Німеччини Свенья Шульце виключає підштовхування українців із тимчасовим захистом до повернення додому. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Spiegel".

В уряді Німеччини зробили заяву про повернення українців додому

Німеччина. Фото: з відкритих джерел

Свенья Шульце наголосила, що Німеччина не планує політику заохочення українців до повернення додому. Її слова наводять у контексті того, що в Україні почала відчуватися нестача робочої сили.

"Чи хочуть вони повертатися на батьківщину — це залишається індивідуальним рішенням українців, які знайшли у нас притулок... Німеччина не чинить жодного тиску і не виплачує заохочень для повернення", — прокоментувала вона в інтерв'ю групі німецьких видань.

Шульце додала, що, звісно ж, повернення українців додому з-за кордону могло б сприяти вирішенню проблеми, але додала, що ще однією проблемою є визнання в Україні нової кваліфікації, що отримала за кордоном.                                                    

Зазначимо, що майже третина українських біженців планує повернутися в Україну і майже стільки ж – не планують. Про це свідчать дані дослідження Соціологічної групи "Рейтинг" на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (IRI).

Насамперед соціологи поцікавилися у респондентів, чи мають близькі родичі (чоловік, дружина, батьки чи діти), які зараз перебувають за кордоном через повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Зокрема, 38% опитаних відповіли, що мають родичів за кордоном. Водночас у цих учасників дослідження запитали, чи планують їхні родичі повернутись до України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.spiegel.de/

Новини