Головна Новини Світ Німеччина Виплата мільярдних репарацій Польщі за Другу світову: глава МЗС Німеччини зробила заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Виплата мільярдних репарацій Польщі за Другу світову: глава МЗС Німеччини зробила заяву

Польща оцінює свої втрати у Другій світовій війні у 6,2 трлн злотих

4 жовтня 2022, 17:21
Поділіться публікацією:

Очільниця дипломатичного відомства Німеччини Анналена Бербок відповіла на вимогу Польщі щодо виплати мільярдних репарацій за заподіяну шкоду під час Другої світової війни. Глова МЗС ФРН під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ Польщі заявила, що це питання "закрите для Німеччини". Про це пише Bild.

Виплата мільярдних репарацій Польщі за Другу світову: глава МЗС Німеччини зробила заяву

Анналена Бербок (фото з відкритих джерел)

Посадовиця вкотре відкинула вимогу Польщі, тим самим повторила офіційну позицію Німеччини щодо цього питання. Так, на спільній пресконференції з міністром закордонних справ Польщі Збігневом Рау у Варшаві Анналена Бербок повідомила, що це питання для її країни закрите.

Тим самим Бербок  знову підтвердила офіційну позицію своєї країни, що впродовж тривалого часу наголошує на відсутності правових підстав для вимог репарацій з боку Польщі.

Стало відомо, що 3 жовтня дипломатичне відомство Польщі направило до Німеччини дипломатичну ноту з вимогу відшкодувати шкоду, що була завдана у роки Другої світової війни. У документі йдеться, що країни мають вжити заходи для "постійного врегулювання наслідків агресії та німецької окупації в 1939-1945 роках".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Польща вимагає репарації у Німеччини за Другу світову війну. Правляча партія Польщі "Право і справедливість" кілька разів звертала увагу на те, що Німеччина недоплатила їй репарації за Другу світову війну, але справа не доходила до офіційних заяв, які все ж прозвучали 1 вересня у звіті партії. Польська сторона оцінює свої втрати у війні в 1,32 трильйона доларів. Незважаючи на те, що Німеччина є найбільшим партнером Польщі в ЄС та НАТО, польська сторона все одно вимагає компенсацій.

 
 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bild.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини