Головна Новини Світ Німеччина "Возз’єднання неминуче": у Китаї відреагували на вибори на Тайвані
commentss НОВИНИ Всі новини

"Возз’єднання неминуче": у Китаї відреагували на вибори на Тайвані

На виборах у Тайвані лідерство отримав прозахідний кандидат Лай Цінде

14 січня 2024, 17:59
Поділіться публікацією:

У Пекіні відреагували на вибори, які пройшли на Тайвані. Також Китай згадав про "неминуче возз’єднання" з островом. Таку заяву зробила речник китайського Управління з питань Тайваню Чень Біньхуа, повідомляють "Коментарі" з посиланням на МЗС Китаю.

"Возз’єднання неминуче": у Китаї відреагували на вибори на Тайвані

У Китаї відреагували на вибори на Тайвані (фото з відкритих джерел)

Китай у своєму повідомленні заявив про сепаратизм та принцип "одного Китаю", дотримання якого нібито не змінилося.

"Принцип одного Китаю є надійним якорем миру та стабільності в Тайванській протоці. Ми віримо, що міжнародне співтовариство й надалі дотримуватиметься принципу одного Китаю, розумітиме та підтримуватиме справедливу справу китайського народу, який протидіє сепаратистській діяльності незалежності Тайваню та прагне досягти національного возз’єднання", — заявила китайська чиновниця.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те що говорять підсумки виборів на Тайвані. На Тайвані відбулися президентські вибори. Згідно з попереднім підрахунком, із 40,1% лідирує противник зближення з Китаєм, прозахідний кандидат Лай Цінде з керівної Демократичної прогресивної партії (ДПП).

Політтехнолог, співзасновник Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький розмірковує, що якби шукалася формальна причина для казусу беллі (привід для війни), Пекін би її знайшов незалежно від тайванських виборів. За російсько-українською війною зрозуміло, що привід для агресії можна вигадати який завгодно, прикриваючи цим внутрішні проблеми, зазначає він.
 Політолог, партнер міжнародного комунікаційного агентства Good Politics Максим Джигун вважає, що ситуація на Тайвані демонструє стабільність вибору жителів острова. Їхнє бажання жити за демократичними цінностями, а не за комуністичною ідеологією КНР.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Теги:
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини