Головна Новини Світ Німеччина З Богом, трояндами й панк-роком: як німецькі військові вшанували Меркель
commentss НОВИНИ Всі новини

З Богом, трояндами й панк-роком: як німецькі військові вшанували Меркель

Німецькі військові зіграли улюблену музику Меркель на церемонії

3 грудня 2021, 11:26
Поділіться публікацією:

Збройні сили Німеччини в четвер, 2 грудня, вшанували канцлера Ангелу Меркель, яка покидає свою посаду, найвищою церемонією, граючи еклектичну комбінацію музики за її власним вибором. Про це повідомляє Reuters.

З Богом, трояндами й панк-роком: як німецькі військові вшанували Меркель

Церемонія проводів Ангели Меркель з посади канцлера - Reuters

На церемонії "Großer Zapfenstreich", яка була недоступною для всіх охочих через обмеження COVID-19, музичний корпус штабу Бундесверу зіграв гімн, пісню 1960-х років, яка містить слова "Я не можу погодитися, не можу обійтися, я все ще хочу перемогти", і хіт панк-року 1970-х років.

Гімн "Святий Боже, ми прославляємо твоє ім’я" — це нагадування про  протестантське виховання Меркель, а пісня 60-х років "Червоні троянди дощу для мене", можливо, відображає її юнацькі амбіції. Також лунав рок-хіт "Ви забули кольоровий фільм", який уперше виконала східнонімецька панк-артистка Ніна Хаген.

Народжена в північному портовому місті Гамбурзі в родині протестантського пастора, Меркель виросла в комуністичній Східній Німеччині, перш ніж очолити переважно чоловічу католицьку західнонімецьку партію — Християнсько-демократичний союз (ХДС).

Після 16 років перебування на посаді Меркель наступного тижня на посаді канцлера має змінити соціал-демократ Олаф Шольц.

67-річна Меркель залишає посаду. Вона провела Німеччину та Європу через численні кризи та була поборницею ліберальної демократії в умовах зростання авторитаризму в усьому світі.

Її критики кажуть, що вона впоралася зі своїм завданням на посаді й залишає своєму наступнику відповідальність у вирішенні складних проблем на багатьох фронтах.

Як повідомляли раніше "Коментарі", представник впливової німецької політ сили – СДПН Олаф Шольц, який за погодженням з  коаліцією трьох партій  вже офіційно  займе посаду нового канцлера країни, подарував своїй попередниці Ангелі Меркель, яка йде на відпочинок, особливий подарунок  — вазон із кизиловим кущем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини