З допомогою України від Німеччини вже є проблеми: у чому причина

За інформацією ЗМІ, Німеччина затягує затвердження бюджету на 2024 рік, під питанням допомоги Україні

Коаліція канцлера Німеччини Олафа Шольца відклала на невизначений термін переговори щодо бюджету на 2024 рік. Під питанням допомога для України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

"Затримка переговорів, які були заплановані в парламенті на четвер, підкреслила проблему, що стоїть перед урядом після того, як Конституційний суд заблокував переведення невикористаних пандемічних коштів на зелені інвестиції та підтримку промисловості", - йдеться у матеріалі.

Це викликало попередження про те, що зростання і без того хиткої економіки Німеччини може сповільнитися наступного року і що проекти та субсидії, спрямовані на підтримку конкурентоспроможності її промисловості, тепер опинилися під загрозою.

Виступаючи на прес-конференції, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що пропонований бюджет тепер обговорюватиметься в парламенті терміново, але при цьому у всіх буде час для ретельної перевірки.

Затягування з ухваленням бюджету посилило невизначеність щодо витрат у всіх сферах німецької економіки. Значно зріс ризик, що бюджет на 2024 рік може бути не ухвалено до кінця року.

Уряд вже заморозив більшість нових зобов'язань щодо витрат і заблокував витрати з Фонду економічної стабілізації у розмірі 200 мільярдів євро на цей рік.

Майже кожна стаття видатків, яка ще не була офіційно схвалена, перебуває під питанням. Серед невизначеностей – допомога Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Україна планувала отримати від Німеччини сотню САУ PzH 2000: чому домовленості зірвалися.

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністр оборони Німеччини розповів, як ЄС прорахувався із обіцянкою про допомогу Україні.