Головна Новини Світ Німеччина З принципу не бажають працювати: у Німеччині хочуть позбавити українців грошової допомоги
commentss НОВИНИ Всі новини

З принципу не бажають працювати: у Німеччині хочуть позбавити українців грошової допомоги

Виняток зроблять для батьків-одинаків і людей, які доглядають за родичами

28 липня 2024, 19:25
Поділіться публікацією:

У Німеччині пропонують позбавити грошової допомоги близько 100 тисяч непрацевлаштованих осіб, серед яких є й біженці з України. Генеральний секретар найбільшої опозиційної партії у Німеччині, Християнсько-демократичного союзу (ХДС), Карстен Ліннеманн заявив, що значна кількість людей принципово не бажає працювати. На його думку, держава повинна виходити з того, що такі люди не потребують виплат. Він пропонує повністю скасувати базовий дохід для тих, хто відмовляється працювати, замість скорочення допомоги на 10, 20 або 30%.

З принципу не бажають працювати: у Німеччині хочуть позбавити українців грошової допомоги

Українські біженці в Німеччині (фото з відкритих джерел)

Ліннеманн зазначив, що лише 25% українських біженців у Німеччині знайшли роботу, тоді як у багатьох інших європейських країнах цей показник перевищує 50%. Він наголосив на необхідності обговорення причин такої ситуації та підкреслив, що допомога має приносити користь і в плані працевлаштування.

Водночас Ліннеманн пропонує зробити винятки для батьків-одинаків та людей, які доглядають за родичами, забезпечуючи їм можливість отримувати допомогу навіть за відсутності працевлаштування.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що більшість українських біженців не адаптувалися за кордоном. Понад половина українців, які вимушено покинули країну через війну, не змогли адаптуватися до життя за кордоном і планують повернутися додому. 

Згідно з опитуванням, 64% українських мігрантів відчувають труднощі з адаптацією в країнах тимчасового перебування. Цей фактор є вирішальним для 55% респондентів, які висловили намір повернутися.

Цікаво, що попри бажання повернутися, 62% опитаних ще не визначилися з конкретною датою. Серед тих, хто найбільше прагне додому, – українці, які працюють віддалено на вітчизняні компанії (70%) та тимчасово непрацевлаштовані (68%). Водночас, існують фактори, які стримують повернення. Більшість респондентів (60%) відчувають себе в безпеці за кордоном, а 65% впевнені у безпеці своїх дітей.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини