З'явилася реакція Шольца на інформацію щодо скорочення допомоги Україні

Канцлер Німеччини нагадав, що Берлін залишається одним із лідерів за рівнем підтримки України

Німеччина продовжить підтримувати Україну, зокрема, за допомогою кредиту на 50 млрд євро в рамках "Групи семи" (G7). Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в соцмережі Х зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Глава німецького уряду зазначив, що Німеччина була і залишається країною, яка серед європейських держав надає Україні найбільшу допомогу.

"І ми продовжуємо нашу підтримку: за допомогою кредиту в 50 млрд євро, який ми починаємо разом із G7. Це дозволить Україні закупити зброю у великих масштабах. Вона може спиратися на це", - зазначив канцлер Німеччини.

Читайте також на порталі "Коментарі" - голова комітету Бундестагу із закордонних справ, соціал-демократ Міхаель Рот розкритикував підхід коаліції, куди входить його власна партія, до подальшого фінансування допомоги Україні. Свою заяву Рот зробив в інтерв'ю газеті Funke Mediengruppe.

Депутат назвав "роковим сигналом" з боку федерального уряду щодо України, "якщо у майбутніх федеральних бюджетах не буде заплановано подальших коштів на нову військову допомогу".

Рот зазначив, що українська армія вперше за багато місяців знову перейшла в наступ, і зараз країна потребує повної підтримки свого найважливішого військового союзника в Європі – Німеччині.

Також видання "Коментарі" повідомляло – голова оборонного комітету Бундестагу Маркус Фабер закликав збільшити постачання Україні танків Leopard 2, а також розпочати постачання бронемашин Fuchs. Про це Фабер написав у себе в X (Twitter).

Фабер висловив думку, що успіх України в Курській області має стати для Німеччини приводом говорити про передачу більшої кількості Leopard та Fuchs.