Збитки не заважають бонусам: у Німеччині вимагають пояснити високу зарплату брата Шольца

У Німеччині спалахнув скандал через зарплату брата канцлера Шольца

Німеччина опинилася в центрі скандалу через високі доходи Єнса Шольца, брата канцлера Олафа Шольца. Незважаючи на великі збитки його медичного центру, Єнс отримав величезний бонус до своєї зарплати. Про це пише BILD.

64-річний Єнс Шольц очолює Університетський медичний центр Шлезвіг-Гольштейна. Під його керуванням центр втратив 100 мільйонів євро. Але це не завадило Єнсу отримати бонус у 180 тисяч євро до своєї щорічної зарплати у 480 тисяч євро. Представники лікарні та Міністерство фінансів поки що мало що говорять із цього приводу, зазначаючи лише, що бонус залежить від виконання якихось економічних цілей.

Ларс Хармс, який очолює фінансовий комітет місцевого парламенту, вимагає, щоб влада дала більше інформації про те, як саме визначаються бонуси. Він вважає, що платники податків мають знати, куди йдуть їхні гроші.

"Я закликаю уряд поінформувати депутатів про умови винагороди. Зрештою, як представники народу, депутати мають знати, на що витрачаються гроші платників податків", - сказав Хармс.

Раніше "Коментарі" писали, що американський бізнесмен Ілон Маск звернувся до Олафа Шольца з проханням прокоментувати провокаційний виступ німецького коміка Себастьяна Хотца.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про необхідність діалогу щодо нового діалогу щодо контролю над озброєннями. Як повідомляє портал "Коментарі", заяву глави уряду Німеччини наводить Tagesschau.