Головна Новини Світ Великобританія А як же Brexit: Лондон заявив, що знову хоче зближення з ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

А як же Brexit: Лондон заявив, що знову хоче зближення з ЄС

Прем'єр-міністр Британії анонсував "новий старт" у відносинах із ЄС

сьогодні, 09:33
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Британії зустрівся із головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн. Під час зустрічі він анонсував новий старт у відносинах із Євросоюзом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Deutsche Welle.

А як же Brexit: Лондон заявив, що знову хоче зближення з ЄС

Європейський Союз. Фото: з відкритих джерел

Стармер заявив, що британська громадськість хоче повернутися до "розумного лідерства" у відносинах з найближчими сусідами, щоб "змусити Brexit працювати та відповідати їхнім інтересам".

"Сьогодні йшлося головним чином про те, щоб відкрити нову сторінку і вести переговори конструктивніше. Але це не означає, що не буде труднощів", — сказав глава британського уряду.

Зокрема, Лондон не готовий до відкриття кордонів та повернення до єдиного ринку, але серед можливих сфер співробітництва було названо економічне зростання, енергетичну безпеку та нелегальну міграцію.

Тим часом Урсула фон дер Ляйєн наголосила, що ЄС та Британії необхідно вивчити можливості для більш тісної взаємодії, при цьому зосередиться на повному та сумлінному виконанні вже укладених угод.

Автори матеріалу нагадали, що ще у 2016 році Кір Стармер був супротивником виходу Британії з Європейського Союзу. Протягом своєї виборчої кампанії прем'єр-міністр довго утримувався від прямих заяв про можливість скасування Brexit, але зрештою відкинув повернення країни до Європейського Союзу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вже наступного року ситуація для російського диктатора Володимира Путіна стане значно складнішою. Це підтверджують дані британської розвідки. Російська економіка у поганому стані. До того ж, російському лідеру "буде дуже важко впоратися з кількістю втрат та жертв, які він зазнав". Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Голосу Америки" розповів міністр закордонних справ Великобританії Девід Леммі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини