Головна Новини Світ Великобританія Актора, який зіграв Еркюля Пуаро, посвятили у лицарі
commentss НОВИНИ Всі новини

Актора, який зіграв Еркюля Пуаро, посвятили у лицарі

Урочиста церемонія за участю принца Вільяма відбулася у Віндзорському замку

27 січня 2022, 05:33
Поділіться публікацією:

Британський актор Девід Суше, відомий за роль детектива Еркюля Пуаро у детективному серіалі "Пуаро Агати Крісті", був удостоєний звання лицаря-бакалавра. Урочиста церемонія за участю принца Вільяма відбулася у Віндзорському замку. Як повідомляє Daily Mail, титул Девід Суше отримав за свій внесок у драматургічне мистецтво та благодійну діяльність.

Актора, який зіграв Еркюля Пуаро, посвятили у лицарі

Еркюль Пуаро - фото з відкритих джерел

Зазначається, що його мали присвятити у лицарі ще у грудні минулого року, але захід довелося скасувати через позитивний тест актора на коронавірус. Раніше принц Вільям присвятив колишнього ударника The Beatles Рінго Старра у лицарі. Підтримати музиканта до Букінгемського палацу прийшла дружина Барбара Бах.

Нагадаємо, британські та бельгійські дослідники встановили особу передбачуваного прототипу Еркюля Пуаро – героя знаменитих детективних творів англійської письменниці Агати Крісті. За їхніми даними, йдеться про бельгійського жандарма на ім'я Жак-Жозеф Амуар, який під час першої світової війни прибув до Британії як біженець разом зі своїм сином Люсьєном. Молода Агата Крісті познайомилася з Амуаром-старшим, коли грала на фортепіано групи бельгійських біженців у курортному місті Торквей на півдні Англії 6 січня 1915 року. Факт участі 24-річної Агати Крісті та літнього бельгійського жандарма у благодійному вечорі встановив Майкл Клепп. Його бабуся Еліс Грем Клеп допомагала бельгійцям, які втекли зі своєї країни від лиха війни.

Майкл Клепп звернувся до співробітників архіву Ерсталя, щоб знайти документи про жандарм. З'ясувалося, що Жак-Жозеф Амуар народився в 1858 році, утік з Бельгії до Британії в 1914 році разом зі своїм сином Люсьєном, який у 1918 році помер у віці 18 років, можливо, від грипу-іспанки. Після закінчення війни Жак-Жозеф Амуар повернувся до Бельгії, де помер у 1944 році у поверненні 86 років. Жандарма мала доньку, проте вона переїхала з Ерсталя після заміжжя і її слід загубився. Бельгійські архівіуси сподіваються знайти її нащадків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини