Головна Новини Світ Великобританія Біг-Бен задзвонить у новорічну ніч після чотирьох років мовчання
commentss НОВИНИ Всі новини

Біг-Бен задзвонить у новорічну ніч після чотирьох років мовчання

Один з найвідоміших у світі годинників знову запустять і він продзвонить у новорічну ніч

31 грудня 2021, 10:14
Поділіться публікацією:

Біг-Бен показує час у столиці Великобританії з 1859 року. У серпні 2017 року його закрили на реставрацію. І ось стало відомо, що візитку Лондона запустять саме сьогодні, 31 грудня 2021 року. Про це повідомляє CNN.

Біг-Бен задзвонить у новорічну ніч після чотирьох років мовчання

У Великобританії запускають Біг-Бен. Фото з відкритих джерел

"Взяти в свої руки кожну гайку та болт – це величезний привілей. Це буде досить емоційно, коли все закінчиться – буде сум, що проект закінчився, але щастя, що ми його повернули, і все знову запрацює", – сказав у заяві Ян Вестворт, один із членів парламентської команди механіків.
Реставрація Біг-Бена стала вимушеним кроком чотири роки тому. Це наймасштабніший його ремонт в історії. А годинник, до слова,  діє у вежі Єлизавети в лондонській будівлі парламенту з  1859 року. Вартість реконструкції коштувала 107 мільйонів доларів. Фахівці очистили циферблат, механізм курантів та близько тисячі інших деталей.  До того ж механіки виявили пошкодження, які годинник зазнав ще за бомбардувань під час Другої світової війни. Тому ремонт затягнувся у часі та став значно дорожчим. Попри це реставрацію таки вдалось завершити у 2021 році.
Сьогодні, 31 грудня 2021 року, годинник  урочисто задзвонить і сповістить час опівдні, о 16:00, о 21:00, о 22:00, о 22:00, о 23:00 і, звичайно,  ж у новорічну ніч.

Звичайно, заздалегідь вже було проведено кілька репетицій, аби переконатися, що все досконало працює. Деякі жителі Лондона, навіть, могли бути свідками цих запусків у попередні два дні — 29 та 30 грудня.
Читайте також: У Британії банк на Різдво помилково відправив клієнтам 130 мільйонів фунтів





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини