Головна Новини Світ Великобританія Британці вирішили продати та утилізувати понад 1000 військових машин та літаків, ніж віддати Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Британці вирішили продати та утилізувати понад 1000 військових машин та літаків, ніж віддати Україні

Британський уряд починаючи з 24 лютого 2022 року утилізував та продав понад 1000 одиниць військової техніки: бронеавтомобілі, позашляховики та літаки.

22 січня 2024, 14:40 comments1559
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Починаючи з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну британський уряд "різними методами" позбувся 1044 транспортні засоби та ще 48 літаків, що належали Міноборони країни. Багато з цих машин могли б успішно використовуватися у військових діях в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на UK Defense Journal.

Британці вирішили продати та утилізувати понад 1000 військових машин та літаків, ніж віддати Україні

Літак E-3 Sentry. Фото з відкритих джерел

667 одиниць цієї військової техніки Велика Британія продала на аукціонах, як металобрухт. Решта транспортних засобів та літаків британський уряд продав приватним компаніям або ж іншим країнам. Також частина техніки отримала позначку "білий флот", що означає про невідомість поточного статусу власності.

Аналіз даних Defense Express виявив, що частина з цієї списаної техніки, зокрема списані бронеавтомобілі, позашляховики та причепи принесли б користь Україні. 

"Цей факт тим більше пригнічує, що українські військові через брак техніки вийшли навіть на цивільний ринок, щоб закупити німецькі 3-тонні танкетки Wiesel", — пишуть аналітики з Defense Express/

Також експерти вказують, що було утилізовано ряд комплектів для танків Challenger і Challenger 2, які можна було б використати раціональніше, а саме передати Україні. Адже українська армія вже використовує британські танки Challenger 2 у польових умовах, що призводить до поломок та необхідності в запасних деталях.

Щодо 48 літаків, аналітики Defense Express вказують, що цінність для українських сил могли мати лише літаки E-3 Sentry. Їх було всього п’ять, три з них продали Чилі, а інформація про двох інших відсутня. Решта літаків були непридатні, тому їх утилізація виявилась правильним рішенням британського уряду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Австралія знищує вертольоти, які хотіла купити Україна.

Також "Коментарі" писали, що росіяни скиглять через знищенний рідкісний літак А-50.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини