Головна Новини Світ Великобританія Британія не готова до відправки військ в Україну: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія не готова до відправки військ в Україну: яка причина

Великобританія не підтримала ідею Франції про відправку іноземних військ в Україну

10 березня 2024, 00:25
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон категорично виступив проти відправки західних військ в Україну.

Британія не готова до відправки військ в Україну: яка причина

Британія не буде відправляти армію в Україну. Фото з відкритих джерел

При цьому глава британського МЗС виступив проти направлення до України західних військовослужбовців для проведення тренувальних місій для українських бійців.

"Тренувальні місії краще проводити за межами країни. У Великій Британії ми підготували 60 тисяч українських солдатів", — заявив Девід Кемерон.

За словами міністра, розміщенні в Україні іноземні тренувальні місії стануть очевидними мішенями для російської армії.

"Ми повинні уникати створення очевидних цілей для Путіна", – додав очільник британського МЗС.

Як відомо, раніше президент Франції Емманюель Макрон заявив, що не можна виключати ймовірного відправлення західних військ в Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський не підтримав ініціативу президента Туреччини Реджепа Ердогана щодо участі представників Росії у мирному саміті. За словами українського президента, представники РФ можуть бути запрошені на саміт миру лише після того, як цивілізовані країни розроблять план закінчення війни в Україні.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що колишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний навряд чи буде на своєму місці, обіймаючи посаду посла України у Великобританії, вважає політолог Андрій Городницький. "Я не пригадую відомого дипломата Залужного. Відомого воєначальника і генерала – так, а посла — ні. Нівеляція дипломатичного корпусу продовжується. І це у жодному разі не образа Валерія Залужного", — наголосив політолог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини