Головна Новини Світ Великобританія Британія передасть Україні гелікоптери та артснаряди: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія передасть Україні гелікоптери та артснаряди: подробиці

Один із трьох вертольотів Британія вже поставила в Україну

23 листопада 2022, 09:40
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Британії ухвалило рішення передати Україні три вертольоти Sea King та 10 тисяч артилерійських снарядів. Про це повідомив міністр оборони Британії Бен Уоллес, повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на "BBC".

Британія передасть Україні гелікоптери та артснаряди: подробиці

Британія передасть Україні гелікоптери Sea King та 10 тисяч артснарядів. Фото: з відкритих джерел

За інформацією агентства, перший із трьох вертольотів вже знаходиться в Україні. За останні шість тижнів українські екіпажі пройшли навчання у Британії з польотів та обслуговування пошуково-рятувальних вертольотів.

Крім того, за словами Уоллеса, Україна отримає додатково 10 тисяч артилерійських снарядів. Боєкомплект має допомогти ЗСУ захистити нещодавно звільнену територію.                                                                                                                         

Зазначається, що гелікоптери Sea King раніше використовувалися як Королівськими військово-повітряними силами, так і Королівським флотом. Остання "вертушка" була списана у 2018 році.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль має намір спровокувати напад на одну з областей Росії: в ISW розкрили подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російська сторона у 2019 році під час домовленостей, укладених у Сочі, взяла на себе відповідальність щодо "зачистки" окремих районів Сирії від терористів. Але не виконує їх, заявив турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган. І попередив, що Туреччина сама може здійснити "необхідні кроки проти терористів". Про що говорять подібні заяви Ердогана? Як ситуація може розвиватись далі? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини