Головна Новини Світ Великобританія Британія передасть Україні ще кілька реактивних систем залпового вогню: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія передасть Україні ще кілька реактивних систем залпового вогню: про що йдеться

Україна загалом тепер має 12 установок Gepard

11 серпня 2022, 00:20
Поділіться публікацією:

Британія дає Україні ще три реактивні системи залпового вогню MLRS. У такий спосіб країна, що допомагає боротися з російською агресією, подвоює кількість систем залпового вогню, які надсилає в Україну. Про це заявив міністр оборони країни  Бен Воллес, пише ВВС.

 Британія передасть Україні ще кілька реактивних систем залпового вогню: про що йдеться

Реактивні системи залпового вогню MLRS (фото з відкритих джерел)

Тепер їх буде 6. У повідомленні йдеться, що вони такі ж далекобійні як американські HIMARS. Окрім цього, Україна отримає "значну" кількість ракет до них.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Німеччина передала Україні  4 зенітних установок Gepard.  Німеччина передала Україні ще одну партію зенітних самохідних установок Gepard та майже 50 тисяч боєприпасів для них. Відтак наша держава отримала ще 4 таких установок. У повідомленні йдеться, що Україна вже отримала вісім установок Gepard, а тепер їх буде вже 12. Окрім цього, нашій державі передали ще 50 тисяч боєприпасів до них. Тільки за тиждень, що минув Німеччина передала Україні 3 броньовані ремонтно-евакуаційні машини, 10 високомобільних багатоцільових колісних транспортних засобів, 8 пристроїв для боротьби з дронами, 8 мобільних наземних радарів та тепловізорів, кілька холодильників для медикаментів.

Також "Коментарі" писали про те, що в Україні створили комісію, яка контролюватиме використання зброї від партнерів. Над озброєнням, яке Україні надають міжнародні  партнери, буде здійснювати контроль  нова спеціальна комісія, яка вже створена  на парламентському засіданні депутатів. Про це  повідомив очільник  ОП Андрій Єрмак в Телеграм.Як зазначив керівник Офісу президента, парламент створив тимчасову спеціальну комісію, щоб здійснювати контроль  над  тим, як використовується  озброєння, яке надали нашій країні   міжнародні партнери  під час військового вторгнення. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини