Головна Новини Світ Великобританія Британія першою у світі схвалила пігулки проти COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія першою у світі схвалила пігулки проти COVID-19

У клінічних випробуваннях таблетки, спочатку розроблені для лікування грипу, знизили ризик госпіталізації або смерті приблизно наполовину.

5 листопада 2021, 04:32
Поділіться публікацією:

Британія стала першою країною у світі, яка схвалила потенційно революційні противірусні пігулки проти COVID-19. Про це повідомляє британська телерадіокомпанія BBC та міжнародне інформагентство Reuters. Британське агентство з регулювання лікарських засобів та товарів медичного призначення (MHRA) рекомендувало використовувати препарат "Молнупіравір" якнайшвидше після позитивного результату тесту на COVID-19 і протягом п'яти днів з моменту появи симптомів. У клінічних випробуваннях таблетки, що спочатку розроблені для лікування грипу, знизили ризик госпіталізації або смерті приблизно наполовину.

Британія першою у світі схвалила пігулки проти COVID-19

Коронавірус (фото з відкритих джерел)


"Молнупіравір", розроблений американськими фармацевтичними компаніями Merck, Sharp and Dohme (MSD) і Ridgeback Biotherapeutics, є першим пероральним противірусним препаратом проти коронавірусу, який можна приймати у вигляді таблеток. Він впливає на фермент, який використовується вірусом для створення своїх копій, вносячи помилки свій генетичний код Це має запобігти його розмноженню, щоб підтримувати низький рівень вірусу в організмі та знизити тяжкість захворювання. Виробник заявив, що цей підхід має зробити лікування однаково ефективним проти нових варіантів вірусу із його розвитком у майбутньому.


Нагадаємо, в нашій країні випробовуватимуть у тестовому режимі таблетки від коронавірусної хвороби – Pfizer та Merck. Про це повідомляє МОЗ. За оприлюдненою інформацією, нові ліки від ковіда "Ритонавір" виробництва Pfizer, які виробник випускає в таблетках, будуть випробовувати на тих добровольцях, які мали контакти з інфікованими. Інші таблетки MK4482-013 виробництва Merck тестуватимуться у міському студентському медичному закладі Харківської міської ради.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини