Головна Новини Світ Великобританія Британія застерігає Росію від «стратегічної помилки»: про що попереджає держава
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія застерігає Росію від «стратегічної помилки»: про що попереджає держава

Застереження зробила міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс

23 грудня 2021, 18:49
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс у четвер, 23 грудня, повторила своє попередження Росії про те, що будь-яке вторгнення в Україну буде дорогою помилкою, але привітала готовність Москви почати переговори. Про це повідомляє Reuters.

Британія застерігає Росію від «стратегічної помилки»: про що попереджає держава

Міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс - фото з відкритих джерел

"Будь-яке російське вторгнення було б величезною стратегічною помилкою і було б зустрінено з великою силою, включаючи скоординовані санкції з нашими союзниками, щоб завдати серйозної шкоди інтересам та економіці Росії. Єдиний вихід із нинішньої ситуації для Росії – це діалог, і я вітаю той факт, що Росія дала сигнал про готовність розпочати переговори в січні", — сказала Трасс в заяві.

Кремль заперечує свої плани вторгнення і каже, що Захід охоплений русофобією. Москва каже, що розширення НАТО загрожує Росії і порушила запевнення, дані їй після розпаду Радянського Союзу в 1991 році.

Як повідомляли раніше "Коментарі", головний дипломат США Ентоні Блінкен впевнений, що прямі переговори США та Росії щодо України розпочнуться в першій декаді січня. У Сполучених Штатах Америки (США) тривають узгодження дати початку прямих переговорів з Росією. Про це вже неодноразово вдавалось дізнатись журналістам, а нині було офіційно оголошено. Так, головний дипломат США Ентоні Блінкен анонсував їх на початок січня. Ентоні Блінкен на пресконференції також озвучив вголос і попередження про "масштабні наслідки", якщо Росія "втягнеться в подальші акти агресії проти України".

Також "Коментарі" писали, що а щорічній великій пресконференції Володимир Путін наголосив, що Росія виступає за нерозширення НАТО на схід.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини