Головна Новини Світ Великобританія Британія заявила, що вилучить усі країни з червоного списку подорожей: яких держав стосується рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія заявила, що вилучить усі країни з червоного списку подорожей: яких держав стосується рішення

Тепер у британії обмеження на подорожі не вважають ефективними в боротьбі проти нового штаму

14 грудня 2021, 19:24
Поділіться публікацією:

Британський уряд з середи, 15 грудня, вилучить усі 11 країн зі свого червоного списку для подорожей щодо COVID-19. Таку заяву зробив парламенту міністр охорони здоров’я Саджид Джавід. Про це повідомляє Reuters.

Британія заявила, що вилучить усі країни з червоного списку подорожей: яких держав стосується рішення

Цифрові табло показують скасовані рейси до Лондона - Reuters

Вперше новий штам Omicron був виявлений на півдні Африки та Гонконгу. Британський уряд додав 11 африканських країн до свого червоного списку з кінця листопада, а це означає, що громадяни, які прибули з цих країн,  мали перебувати на карантин у готелі.

"Тепер, коли у Великій Британії Omicron передається швидко, а Omicron настільки широко поширився по всьому світу, червоний список подорожей тепер менш ефективний для уповільнення вторгнення Omicron з-за кордону. Ми вилучимо всі 11 країн із червоного списку подорожей, який почне діяти з 4 ранку завтра", – сказав Джавід.

11 країн, які будуть вилучені, – це Ангола, Ботсвана, Есватіні, Лесото, Малаві, Мозамбік, Намібія, Нігерія, ПАР, Замбія та Зімбабве.

У Британії зареєстровано понад 4700 випадків захворювання Omicron, 10 людей госпіталізовані, а одна людина померла після зараження цим штамом. Прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив у вівторок, 14 гррудня, що Британія зіткнулася з "великим сплеском" випадків Omicron.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Великобританії зареєстровано перший випадок смерті людини, яка заразилася штамом коронавірусу Omicron. Вже відомо, що Omicron є м'якшою версією коронавірусу, втім, він дуже швидко поширюється. До цієї нагоди, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, смерть пацієнтів з Omicron не була зафіксована. Загальна кількість випадків зараження цим варіантом COVID-19 у Великій Британії зараз становить 3137.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини