Головна Новини Світ Великобританія Британія зняла санкції з відомого російського олігарха: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія зняла санкції з відомого російського олігарха: яка причина

Уряд Британії зняв санкції з російського олігарха Олега Тінькова

20 липня 2023, 16:10
Поділіться публікацією:

Великобританія скасувала персональні санкції, запроваджені щодо російського бізнесмена та засновника банку "Тінькофф" Олега Тінькова. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні на сайті уряду Великобританії.

Британія зняла санкції з відомого російського олігарха: яка причина

Олег Тіньков. Фото з відкритих джерел

У документі, опублікованому британським урядом, повідомляється, що з 20 липня з Тінькова знято санкції. Наразі його активи розморожені. Також заборона на надання трастових послуг скасована. Тінькову також більше не заборонено в'їзд до країни.

Варто зазначити, що проти російського бізнесмена Олега Тінькова почали діяти британські санкції через місяць після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. На початку цього року до МЗС Великобританії надійшов лист від Тінькова, в якому він офіційно звернувся з проханням виключити його із списку санкцій. Він заявив, що підтримує рішення офіційного Лондона щодо запровадження санкцій проти осіб, які підтримують дії путінського режиму, сприяють тому, що російський диктатор Путін міг продовжувати повномасштабну війну проти України.

"Сумно, що вони (російська влада – ред.) помилково подумали, що я один із тих людей. Зняття санкцій з мене було б справедливим і сигналізувало, що західні санкції спрямовані не на всіх росіян, а тільки на тих, хто підтримує Путіна і його вторгнення", — йдеться у заяві російського олігарха.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Росії не закінчуються ракети із західними компонентами: чому не спрацьовують санкції, на які так сподівалася Україна разом із союзниками. Журналісти "Коментарів" розібралися в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини