Головна Новини Світ Великобританія Британія зробила пряме звинувачення Китаю за допомогу Росії у війні: які факти спливли
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія зробила пряме звинувачення Китаю за допомогу Росії у війні: які факти спливли

Лондон заявив, що має докази передачі Китаєм зброї Росії.

22 травня 2024, 16:50
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Великобританії Грант Шаппс у середу звинуватив Китай у наданні чи підготовці до надання Росії летальної зброї для використання у війні проти України. Як передає портал "Коментарі", про це пише Reuters, цитуючи заяву британського міністра.

Британія зробила пряме звинувачення Китаю за допомогу Росії у війні: які факти спливли

Грант Шапс. Фото з відкритих джерел

Грант Шаппс заявив на конференції в Лондоні, що американська та британська військова розвідка має прямі докази того, що Москва отримує допомогу від Пекіна у вигляді летальної зброї. Вона "вже надходить чи надходитиме з Китаю до Росії". Все це вже є чи невдовзі опиниться на полі бою в Україні.

Глава Міноборони Британії висловив думку, що "це значний розвиток подій".

"Ми маємо бути стурбовані цим, тому що в перші дні цієї війни Китай хотів би представити себе як країну, яка має стримуючий вплив на президента Росії Володимира Путіна", – додав міністр.

Шаппс також зазначив, що "у нас є докази того, що Росія та Китай співпрацюють у розробці бойової техніки для використання в Україні".

Міністр оборони Великобританії також згадав недавній візит Путіна до Китаю та заяви, які під час переговорів було зроблено. За словами Шаппса, за час повномасштабного вторгнення російських військ в Україну торгівля КНР і РФ зросла в рази, і сьогодні дві країни "прикривають одна одну", повністю координуючи свої дії.                                                                                                                         

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді зближення Пекіна та Москви посилюється: що отримав Володимир Путін від візиту до КНР.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини