Головна Новини Світ Великобританія Британський вбивця, відомий як Йоркширський різник, помер від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Британський вбивця, відомий як Йоркширський різник, помер від коронавірусу

До позитивного результату тесту на Covid-19 у Саткліффа були серйозні проблеми зі здоров'ям

14 листопада 2020, 14:15
Поділіться публікацією:

Британський серійний вбивця Пітер Саткліфф помер в лікарні у віці 74 роки в результаті ускладнень, викликаних Covid-19. Про це повідомило в п'ятницю, 13 листопада, міністерство юстиції Великобританії.

Британський вбивця, відомий як Йоркширський різник, помер від коронавірусу

Саткліфф, прозваний британською пресою як "Йоркширський різник", був засуджений в 1981 році за вбивство 13 жінок і спробу вбивства ще семи в Північній Англії в період з 1975 по 1980 роки. Він був засуджений на довічний термін.

Саткліфф провів багато років у психіатричній лікарні суворого режиму Бродмур, перш ніж в 2016 році був визнаний досить стабільним, щоб бути переведеним до в'язниці Франкленд в графстві Дарем.

Він зізнався у своїх діяннях в поліції в 1981 році, але в суді відмовився від показань. Під час судового розгляду в Олд-Бейлі в Лондоні він стверджував, що був на місії у Бога щодо вбивства повій.

Саткліфф народився в червні 1946 року в Бінглі, Західний Йоркшир. Крім іншого, він працював водієм вантажівки та могильником. Своє перше вбивство він скоїв в жовтні 1975 року, менш як через рік після одруження. Жертвою стала 28-річна Вільма Макканн, мати чотирьох дітей і повія. Її били молотком і неодноразово завдавали удари ножем. Протягом наступних п'яти років пішли й інші жертви.

Врешті-решт він був заарештований в січні 1981 року після того, як поліція зупинила автомобіль, яким він керував, виявивши, що номерні знаки були вкрадені. У якості пасажира в машині перебувала працівниця секс-індустрії Олівія Рейверс. Пізніше детективи виявили в машині молоток і ніж зі слідами крові жертв. У травні 1981 року Саткліфф був засуджений до 20 довічних ув'язнень у в'язниці Олд-Бейлі в Лондоні.

Вчора головний констебль поліції Західного Йоркшира Джон Робінс приніс "щирі вибачення" жінкам, які пережили нападу Саткліффа, а також родичам жертв через те, що їм довелося пережити під час розслідування вбивств.

Відомо, що Річард Макканн, син першої жертви Саткліфф, раніше вимагав від поліції офіційних вибачень за формулювання, які використовувалися для опису тих його жертв, які були секс-працівницями. Макканн сказав газеті Yorkshire Post, що обурливо, що поліція назвала покійних жінок "тими, що володіють сумнівними моральними принципами".

"Від імені поліції Західного Йоркшира я прошу вибачення за додаткові страждання і занепокоєння, завдані всім родичам мовою, тоном і термінологією, які в той час використовувалися старшими офіцерами щодо жертв Пітера Саткліффа", — йдеться в заяві Робінса.

За словами головного констебля, смерть вбивці принесе "полегшення" сім'ям жертв.

"Сьогоднішні новини викличуть у багатьох з них дуже сумні спогади. І ми повинні пам'ятати про жертви, а не про вбивць", — додав він.
Раніше "Коментарі" писали про те, що вбивця Джона Леннона — Марк Чепмен — знову попросився на свободу. Він направив відповідне клопотання до Комісії з умовно-дострокового звільнення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини