Головна Новини Світ Великобританія "Це глухий кут": як пройшли переговори міністра Британії з російським дипломатом у Москві
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це глухий кут": як пройшли переговори міністра Британії з російським дипломатом у Москві

Міністр закордонних справ Великобританії прибула до Москви для переговорів із російським колегою Сергієм Лавровим

10 лютого 2022, 16:52
Поділіться публікацією:

Росія повинна поважати суверенітет України, щоб переговори з безпеки були успішними, заявила міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс, вступаючи у переговори зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим. Про це повідомляє The Guardian.

"Це глухий кут": як пройшли переговори міністра Британії з російським дипломатом у Москві

Ліз Трасс і Сергій Лавров у Москві - The Guardian

Цього тижня Трасс прибула до Москви у рамках британських дипломатичних зусиль, щоб запобігти потенційному наступу Росії на Україну. У своєму вступному слові Трасс попередила Лаврова про руйнівні наслідки війни.

"Міністре Лавров, я тут у День дипломата, щоб закликати Росію стати на шлях дипломатії. Війна в Україні була б катастрофічною для російського й українського народу та для європейської безпеки", – сказала Трасс, маючи на увазі російське професійне свято дипломатів. 

Велика Британія попередила про жорстку відповідь, якщо Росія почне атаку на Україну. Наразі уряд розглядає новий закон про санкції, перш ніж виносити його на розгляд парламенту.

"Росія повинна поважати суверенітет і територіальну цілісність України, які Росія вільно підписала у Будапештському меморандумі 1994 року. Якщо ці принципи дотримуються, я вірю, що на сьогоднішніх переговорах ми зможемо досягти прогресу у зміцненні безпеки для всіх", – сказала Трасс Лаврову. 

У своєму виступі Лавров зазначив, що британсько-російські відносини досягли "найнижчої точки за останні роки", та попередив, що Росія не буде налякана західними погрозами.

"Що стосується ультиматумів і погроз, то це глухий кут і нічого не дасть. На жаль, деякі наші західні колеги захоплюються цим у своїх публічних заявах, і я не можу назвати це дипломатією. Якщо наші британські колеги дійсно [хочуть покращити відносини], ми, природно, відповімо взаємністю, оскільки незадоволені відносинами, які, здається, досягли найнижчої точки за останні роки", — сказав Лавров. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", міністр Британії не везе до Москви обіцяний пакет "найжорсткіших санкцій".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини