Головна Новини Світ Великобританія Чи чекатиме британський флот у Чорному морі для захисту українського зерна: у Лондоні дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи чекатиме британський флот у Чорному морі для захисту українського зерна: у Лондоні дали відповідь

Раніше ЗМІ повідомляли, що міністр оборони Британії обговорив із Володимиром Зеленським можливу участь ВМС Британії у захисті комерційних судів від атак Росії у Чорному морі.

2 жовтня 2023, 17:40 comments40078
Поділіться публікацією:

Повідомлення про те, що Королівський флот Великобританії незабаром може з'явитися у Чорному морі, щоб допомогти Україні транспортувати комерційними суднами зерно та інше продовольство не відповідає дійсності. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр оборони Великобританії Грант Шаппс, пише "Голос Америки".

Чи чекатиме британський флот у Чорному морі для захисту українського зерна: у Лондоні дали відповідь

Королівський флот Великої Британії. Фото: із відкритих джерел

Раніше видання Sunday Telegraph повідомило, що "британський Королівський флот може зіграти роль у захисті комерційних судів від російських атак у Чорному морі". Деякі медіа сприйняли це як зобов'язання, яке міністр нібито дав президентові України Володимиру Зеленському під час свого візиту до Києва минулого тижня.                                                                            

На конференції Консервативної партії Шаппс заперечував це.

"Я не думаю, що про це була моя розмова з президентом Зеленським", — сказав міністр.

Шаппс додав, що не очікує, що Королівський флот братиме участь у патрулюванні у Чорному морі, хоча сказав, що Британія та інші країни можуть відігравати консультативну роль, щоб допомогти Україні відкрити експорт продовольства.

Міністр також відмовився повідомити, чи виділить Британія Україні у своєму наступному бюджеті той самий обсяг військової допомоги, як і цього року, — 2,3 мільярда фунтів стерлінгів. Але він наголосив, що Лондон залишається відданим довгостроковій підтримці Києва.   

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому посилюються розбіжності України з європейськими сусідами – якісь справжні причини. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини