Головна Новини Світ Великобританія Джонсон накинувся на Шольца з жорсткою критикою через Taurus
commentss НОВИНИ Всі новини

Джонсон накинувся на Шольца з жорсткою критикою через Taurus

За словами Шольца, позиція Німеччини стосується й будь-якої іншої зброї, яка здатна атакувати цілі на великій відстані.

15 вересня 2024, 16:10
Поділіться публікацією:

 Канцлер Німеччини Олаф Шольц нещодавно підтвердив, що Берлін не планує передавати Україні крилаті ракети Taurus через побоювання щодо можливої ескалації конфлікту. Його позицію піддав критиці колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який закликав німецький уряд переглянути це рішення. Джонсон підкреслив важливість постачання таких ракет, зауваживши, що можна зрозуміти історичний контекст, який впливає на рішення Шольца, однак на цьому етапі війни Німеччині слід зайняти більш чітку позицію.

Джонсон накинувся на Шольца з жорсткою критикою через Taurus

Олаф Шольц (фото з відкритих джерел)

У свою чергу, Шольц наполіг, що рішення Німеччини залишається незмінним і стосується не лише ракет Taurus, але й будь-якої іншої зброї, здатної вражати цілі на великій відстані. Він також зазначив, що навіть якщо інші країни вирішать передати Україні таку зброю, Німеччина залишатиметься вірною своїй позиції.

"Нам безперечно потрібна поставка Taurus, безперечно. З огляду на історію Німеччини можна зрозуміти Шольца, але зараз необхідно зайняти чітку позицію на вирішальному етапі", — сказав Джонсон газеті Süddeutsche Zeitung.

Варто відзначити, що це вже не перший випадок, коли Джонсон критикує Шольца. У 2022 році під час інтерв'ю з CNN Джонсон заявив, що на певному етапі німецька позиція полягала в тому, що швидка капітуляція України була б кращим виходом. Однак тоді речник уряду Німеччини різко відповів на звинувачення Джонсона, назвавши його висловлювання "дуже розважальними" і додавши, що колишній прем'єр-міністр часто має "своєрідні стосунки з правдою".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Джонсон та п’ять ексміністрів оборони Британії просять США дозволити Україні бити по РФ.  Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон разом із п'ятьма ексміністрами оборони закликали теперішнього прем'єра Кіра Стармера дозволити Україні використовувати ракети великої дальності Storm Shadow для атак на Росію, навіть без підтримки США. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини