Головна Новини Світ Великобританія Джонсон назвав умови своєї відставки з поста голови уряду: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Джонсон назвав умови своєї відставки з поста голови уряду: подробиці

Нещодавно міністр фінансів Британії Ріші Сунак та міністр охорони здоров'я Саджид Джавід пішли у відставку

6 липня 2022, 19:50 comments1054
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон знову бореться за свою посаду. Цього разу політик назвав умови, за яких він готовий піти у відставку. Про це пише BBC. 

Джонсон назвав умови своєї відставки з поста голови уряду: подробиці

Борис Джонсон (фото з відкритих джерел)

Відповідаючи на запитання одного із членів британського парламенту, Борис Джонсон заявив, що готовий покинути своє крісло, але лише у двох випадках:

  • якщо уряд не зможе виконувати належним чином свою роботу;
  • якщо уряд  й далі  не зможе надавати підтримку Україні;

Також британський прем'єр зазначив, що у нього є  "колосальна більшість", саме тому він продовжить ефективно працювати.

Відомо, що недавно свої посади покинули міністр фінансів Британії Ріші Сунак та міністр охорони здоров'я Саджид Джавід. Урядовці, які пішли у відставку, залишилися незадоволеними роботою Джонсона.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Джонсону можуть оголосити вотум недовіриПредставники Консервативної партії Великобританії на наступному тижні можуть проголосувати за  вотум недовіри прем'єр-міністру і очільнику  партії  Борису Джонсону. Журналісти  видання, посилаючись на власних інформаторів, пишуть, що голосування членів Консервативної партії  щодо недовіри Джонсону мало відбутись 8 червня. Необхідна кількість листів від представників парламенту  буде зібрана найближчими днями. Причиною відставки британського прем'єр-міністра  може бути великий скандал з вечірками в країні  в часи жорстких локдаунів і COVID-обмежень. Проте Джонсон  не хоче  йти зі своєї прем’єрської посади, мотивуючи тим, що перед  урядом Британії  постали  серйозні виклики. Інформатори  BBC стверджують, що невідомо чи наберуть необхідні 180 голосів за відставку цього британського посадовця. Але в результаті, голосів за відставку Джонсона так і не набралося. Саме тому він продовжує працювати на своїй посаді далі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини