Головна Новини Світ Великобританія Джонсон назвав зброю, яку Україна точно не отримає від країн-партнерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Джонсон назвав зброю, яку Україна точно не отримає від країн-партнерів

За словами Бориса Джонсона, рішення про ядерну парасольку безпеки не буде прийнято в Альянсі доти, доки Україна не стане його членом

13 жовтня 2023, 08:22 comments1754
Поділіться публікацією:

Україна рухається на шляху до членства в НАТО, але поки що офіційного прийняття до Північноатлантичного альянсу не відбулося з очевидних причин, Київ не може розраховувати на ядерну зброю. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив екс-глава британського уряду Борис Джонсон.

Джонсон назвав зброю, яку Україна точно не отримає від країн-партнерів

Борис Джонсон. Фото: з відкритих джерел

"Поки Україна не стане членом НАТО, Захід не запропонує ядерну "парасольку". Це очевидно. Але цей час має настати, і це правильно. Тим часом ми маємо надати всі технологічні рішення: дрони, розвідувальні дані", — висловився британський політик.

Він наголосив, що Британія сьогодні продовжує залишатися лідером з підтримки України у війні проти Росії. Лондон багато чим допомагає Україні і через зрозумілі причини далеко не вся допомога висвітлюється публічно. Є ті речі, про які не можна говорити, але вони дуже потужні та дуже добре допомагають українцям відбивати ворожі атаки на свою територію.

Борис Джонсон зазначив, що він не може дозволити собі видати державні таємниці, але єдине, що він може сказати – це подякувати всьому народу Великобританії за підтримку українців. Переповнює гордість за ту допомогу у озброєнні, яку надає Лондон, наголосив Джонсон.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чергове засідання формату "Рамштайн" (уже 16-те) щодо підтримки України у протистоянні російській агресії відбулося на тлі загострення ситуації на Близькому Сході, а також активізації росіян на сході нашої країни, де вони потужними силами атакують Авдіївку. Вперше у зустрічі "Рамштайн" взяв участь президент України Володимир Зеленський. За його словами, головний акцент було зроблено на посиленні ППО, артилерії, далекобійних систем. Порадували запевнення глави Пентагону Ллойда Остіна у продовженні стійких та безперервних поставок всього необхідного озброєння для України. Також стало відомо, що Бельгія приєдналася до авіаційної коаліції і надасть нам винищувачі F-16 (щоправда, це буде не скоро). Які висновки можна зробити після "Рамштайну-16" ? Чому Україні досі не дають так потрібних далекобійних ракет ATACMS, та й постачання літаків серйозно затягнулося? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини